folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder DTS/Dolby Surround/ 7.1 Çıkışı Ses

DTS/Dolby Surround/ 7.1 Çıkışı Ses

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocalar allah daha büyük dert vermesin tabi ama 7.1 home theather sistemimden tüm filmlerde 7.1 ses alamıyorum. (5.1 de alamıyorum bazılarından)

Şimdi sorunumu anlatayım, 3 çift şundan var http://www.eniyiteknoloji.com/T-301-HOPARLOR-CIFT,PR-163295.html , 1 tane de aynısından tek var ortadan ses veren, bir tane de http://www.eniyiteknoloji.com/XQ-60-B-SUBWOOFER,PR-111194.html bu var subwoofer

Bunlar marantz anfiye bağlı. Birde salonda PC var benim o da bu anfiye optikten bağlı.

Tamam blurayların bir kısmı dışında gerçek 7.1 ses veren pek bir medya yok fakat DTS sample soundlarım var. 7 kanallı ses var içinde (PCM formatı) her hoparlorden bir ses vermedi lazım sırayla.

Uzun süren testlerin sonucunda farkettim ki Anfide DTS ışığı yanmazsa windows hiçbir şekilde 7 hoparlore ayrı ses veremiyor. Audio test şeyinde windows 5 hoparlore ayrı ses verebiliyor ama çok kanallı wav dosyalarının sesleri optikten bağlı olduğu halde bu hoparlorlerden çıkmıyor.

Sordum soruşturdum dedilerki PC arkasındaki tüm output çıkışlarını anfiye bağlarsan o sesi alırsın dediler ama o zaman da ses dijital değil analog çıkacak yani kayıplı olacak.

Şu anda DTS ses formatlı filmlerde bir sorunum yok fakat ac3 falan gibi codeclerde anfinin DTS ışığı yanmadığından yeterince kaliteli ses alamadığımı düşünüyorum

Sonuç müzük üstadlarına sorayım bu sistemi nasıl bağlarsınız? bir de Windows kendi seslerini DTS neden veremiyor? öyle verse bütün sorunum çözülecek. Tüm çıkışı DTS iletmek gibi bir çözüm/ayar/yazılım varmıdır?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

http://www.asio4all.com kur dene

olmadı bir usb veya firewire ses kartı satın al

sorun kalmaz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Creative ilk 6+1 ses sistemi çıkardığında ses kartı ile birlikte almıştım bu tip karmaşalardan ötür 1 yıl kullandım ya da kullanmadım satılığa koydum halen satlık,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Anakartta onboard 7.1 çıkış var diyordu acaba burada bir teknik spesifikasyon kandırmacası mı var? sadece analog 7.1 olabilrmi?

gitar için kullandığım external firewire kartımda seceneklerde 7.1 görünüyor evet onu da bir optikten bağlamayı deneyeyim ozaman.

HolyOne tarafından 04/Kas/12 20:53 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Evet beyler cevabı için bir haftasonunu harcadığım sorunun çözümünü anlatıyorum.

Anladımki windows 2 kanallı ses mix ediyor sadece, 6 Kanallı ses sadece directsound ile çıkıyor.

Audio outputumu default directsound yapınca hem ac3 6 kanallı sesler hemde DTS 6 çıkışlı sesler sorunsuz çıkmaya başladı.

Şimdi tanesi 90 mb lan 6 çıkışlı Gunsn roses müzüklerimi daha bir zewkle dinliyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Tamam sistemi adam ettim şimdi 5.1 birkaç tane albumum var ama 7.1 yok

7.1 ses çıkışlı oyun ve müzük tavsiesi olan varmı?

Link gönderin varsa  beyler pek fazla yok gördüğüm kadarıyla piasada

HolyOne tarafından 05/Kas/12 14:54 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

Nena - Cape Diem

http://www.masterpinguin.de/surround/files/tracks/DTS_nena.wav

Wave Audio, M PCM, 16Bit , Stereo 44100 Hz 5.1 (Pop) 34MB

Logitech Z5500'de çözdürüyorum bunu tüm kanallardan güzel ses geliyor. İstersen bi dene şeyhim.

Edit:Yalnız ben medya oynatıcı ile ses elde edebiliyorum. PC'deki oynatıcılarda cızırtı alıyorum. Digital değilde analog bağladığım için büyük ihtimalle.

Stifler tarafından 05/Kas/12 15:04 tarihinde düzenlenmiştir

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
Toplam Hit: 1246 Toplam Mesaj: 7