Düğün Salonu Ruhsatı Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Bir mekan devralmak istiyoruz. sahibi işi gücü bırakıp vizesi çıktığı için yurtdışına gidecek. o yüzden ucuza devredecek mekanı. kirası 1 yıl peşin ödenmiş. mekan party house tarzı nişan, doğum günü, bekarlığa veda, küçük etkinlikler için ideal. 100 kişilik.

Mekanı cafe ruhsatlı işletmişler. bu aralar bu tarz yerler için düğün salonu ruhsatı isteniyor deniyor. belediye sıkıntı yapıyormuş.

Biraz araştırayım dedim ama maaliyet hesaplaması çıkaramadım. bu düğün salonu ruhsatı maaliyeti nedir parası belli midir yoksa yükümlülüklerine giden paradan mı bahsediyorlar..

bu işin içinde olan ya da bilgisi olan birileri var mıdır

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Alkol satmazsan ve herhangi bir şekilde birisi şikayet etmezse ruhsattan yana korkun olmasın. Çoğu iş yeri sorun yaşamamak için ruhsat alıyor fakat faaliyet türüne yakın bir şeyden ruhsat alıyor.

Mesala oto yıkama ruhsatı almak zor olduğundan oto kuaförü, cam filmi, göçük düzeltme vs'den ruhsat alıyor millet. Belediyeden gelen olursada aha ruhsatım bu ben kaçak çalışmıyorum diyorlar. Ha zabıta çok zorlarsa cebine parasını koyup yollarsın. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Alkol satmazsan ve herhangi bir şekilde birisi şikayet etmezse ruhsattan yana korkun olmasın. Çoğu iş yeri sorun yaşamamak için ruhsat alıyor fakat faaliyet türüne yakın bir şeyden ruhsat alıyor.

Mesala oto yıkama ruhsatı almak zor olduğundan oto kuaförü, cam filmi, göçük düzeltme vs'den ruhsat alıyor millet. Belediyeden gelen olursada aha ruhsatım bu ben kaçak çalışmıyorum diyorlar. Ha zabıta çok zorlarsa cebine parasını koyup yollarsın. 

Hocam şimdiye kadar bu şekilde çalışılmış ama devlet yukardan baskı yapmaya başlamış. Organizatörün birisi kayseri de cimere yazmış bu adamların ruhsatı yok ama bu işi yapıyorlar diye. Bu faaliyet alanının tanımı yasa da yok sonradan türemiş çünkü ama cafe ruhsatıyla idare edilmiş hep.

Çevre ve şehircilik bakanlığına kadar gitmiş konu bu iş yerlerinin ruhsat meselesi nolacak diye. bakanlıkta düğün salonu ruhsatı diye geçen iş yeri açma yönetmeliğinin 5/c bölümünde yer alan yükümlülükleri göstermiş. kısaca küçük bir etkinlik dahi yapsan nişan eğlence vesaire bu ruhsatı alacaksın demiş.

Şikayetten sonra devletten muhtemelen talimat geldi tüm benzer mekanlara baskın atıldı.. ruhsatları soruldu. Hatta büyük bir avm nin içinde yer alan bilindik bir firma dahil 10-15 iş yerine 2 hafta süre tanınmış ruhsat alınsın diye.. almayanlara mühür vurulmuş..

Çoğu işletme o yüzden devretmek istiyor mekanları.. benim aklıma takılan bu ruhsatı almak çok mu zor? veya çok mu maaliyetli ? onu öğrenmek istiyorum..

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

Her belediyenin prosedürü farklıdır hocam, en mantıklısı belediyeye gidip sormak. 

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

Hocam ben olsam ilk yapacağım iş belediyedeki zabıtadan sorumlu başkan yardımcısına yakın birini bulmak ve onun vereceği tavsiyeler ile ilerlemek olur. Bilmem anlatabildim mi. 

Ne demiş Turgut Özal benim memurum işini bilir. 

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ukmeva
    ukmeva's avatar
    Erkek

TR şartlarında sorun olmaz. Kafe olarak kalması yeterli bence.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abt
    Abt's avatar
    Erkek

Devreden işyeri sahibinin üstüne kayıtlı olan cafe ruhsatının nevi türü değiştirmekten girin olaya, gereksinimleri karşılayabilecek durumdaysanız yanınıza bir de emsal karar çıktıları vs götürün ruhsat değişikliği belki yaparlar. Aşağıya link ekliyorum. Ruhsat düğüne döndüğünde devir parasını ödeyerek yola garanti şekilde çıkarsın aksi halde biraz üzülebilirsin. Ruhsat işini çoğu insanlar önemsemez ama cimer devreye girdiğinde kimse bişey yapamıyor. En son encümen kararı ile ruhsatlı yer mühürlendi 4mTL çuf oldu. Bu işler şakaya gelmiyor malesef.

https://webdosya.csb.gov.tr/db/yerelyonetimler/icerikler/dugun-salonlari-20230804140856.pdf

Koşullar dostları da, düşmanları da açığa çıkartır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abt
    Abt's avatar
    Erkek
    nigdeli bunu yazdı

Hocam ben olsam ilk yapacağım iş belediyedeki zabıtadan sorumlu başkan yardımcısına yakın birini bulmak ve onun vereceği tavsiyeler ile ilerlemek olur. Bilmem anlatabildim mi. 

Ne demiş Turgut Özal benim memurum işini bilir. 

Belirli müfredatlar var. Eğer gereksinimleri taşımadığı halde ruhsatlandırma yapıldıysa ve bu cimer şikayeti ile ortaya çıkarsa ruhsatlandırma yapan kişiyi köpek barınağına şutluyorlar. O yüzden artık bu işlere cimer yüzünden kimse girişmiyor. Ruhsat alan adam da yanıyor, veren de yanıyor.

Koşullar dostları da, düşmanları da açığa çıkartır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

Her belediyenin prosedürü farklı hocam. Hatta kimi yerler polisten bile izin istiyor. 

önemli olan faturanı ruhsatına göre kes 😁

faturada pasta ücreti olarak göster mesela (aklıma gelen)

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
Toplam Hit: 418 Toplam Mesaj: 9
düğün salonu ruhsatı