Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Engin Terziden Tavsiyeler
-
Nette dolaşırken gördüm belki bileğini güçlendirmek isteyen arkadaşlara yardımcı olur bu yazı, Engin TERZİ'yi genelde çoğu kişi şu videosundan tanıdı:
http://www.youtube.com/watch?v=tyZENF0tXqQ
Kendisi 18 ekim 1974 doğumlu, 5 ayrı siklette 9 dünya 7 avrupa şampiyonluğu bulunun, hem sağ hem sol kolda kendi sikletinde dünyanın en iyisi olan, waf ( world arm wrestling federation) tarafından gelmiş geçmiş en iyi bilek güreşçileri arasında 5.sırada gösterilen, en iyi erkek bilek güreşçisi seçilen, en çok dünya şampiyoluğu kazanmış 2. bilek güreşçisi olan milli sporcumuz, ayrıca bilek güreşi olimpik bir spor olmadığından önemli ve başarılı bir çok sporcumuz gibi hakketiği saygı ve tanınırlığı kazanamamış insan.
Önemli Deereceleri:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=15240850
http://www.bodytr.com sitesinde röportajı vardı, yorumlarda okan diye biri sormuş kendisine bileği güçlendirmekler ilgili
Kendisinin verdiği cevap
Merhaba Okan,
Bilek Güreşi sporuna başlamadan önce bileklerim çok güçsüzdü.Ailemdeki bayanları dahi yenemeyecek kadar zayıftım.Bilek Güreşi sporunda ki en önemli bölge şüphesiz ki ön kolumuzdur.Kanat, omuz ve üst kolumuz diğer önemli bölgelerdir. Tabii ön kolumuzda bulunan kas gruplarıda kendi aralarında önemlerine göre sıralandıra bilirler. Bileğimizin dayanma sağlamlığı ve içe büküş kuvveti bu sıralamanın en başında gelir. Daha sonra ise kullandığımız tekniğe göre önem sırasında değişiklikler olur.
Bilek Güreşi sporunda kaldırdığınız ağırlık kadar ne kadar nizami yaptığınız vede ne şekilde yaptığınızda önemlidir. Ağırlık antrenmanları destek antrenmanlarıdır vede tam olarak maç anında ki performansımıza yansımayabilir.Hiç bir ağırlık çalışma metodu masa antrenmanlarında ki faydayı sağlayamaz. Ağırlık antrenmanlarını ağır, nizami ve doğru metodlarla yapıyor olsak bile işin sırrı bölgesel olarak çalıştırdığımız bölgeleri masa antrenmanlarında en güzel şekilde koordine ederek onları birlikte güçlü,hızlı ve doğru bir şekilde hareket ettirebilmektedir.
Amatör arkadaşlar için bir antrenman programı:
1.Hafta -
Çarşamba:
2 set dinamik hammer tam açarak
2 set dinamik hammer yarım açarak
3 set lastikle statik rotasyon
2 set lastikle yukardan hammer gerdirme
2 set lastikle hem yukardan hem aşağıdan hammer gerdirme
2 set döner barfiksle dinamik bilek
2 set döner barfiksle statik bilek
4 set yan omuzCuma:
2 set düz yerde barfiks.
3 set yuvarlak barda dinamik barfiks
3 set yuvarlak barda statik barfiksPazar günü maç
2.Hafta - Salı:
4 set yumruk üstü şınav
4 set üst omuz
4 set trisepsÇarşamba:
2 set tam açarak dinamik bicep
2 set yarım açarak dinamik bicep
3 set statik bicep
4 set ağırlıkla rotasyon
2 set döner barfiksle dinamik bilek
2 set döner barfiksle statik bilek
4 set ön omuzCuma:
2 set düz yerde barfiks
3 set yuvarlak kalın barda dinamik barfiks
3 set yuvarlak barda statik barfiksPazar günü maç
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim kardeşim,aleyküm selam.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.
-
bende eskiden severdim bilek güreşini ama bazen kol kırılabiliyor. eskiden turnuvalara katılan hocayı ve öğrencisini felan aşağı almıştım ama bir video izledim. çatırt diye kırılan kol gördüm dolayısıyla fazla kasmamak lazım. artık heves meves kalmadı. sizlerde bilek güreşi yaparken iyi kavrayın inceldiği yerden kopsun yapmayın yoksa sizin kolunuzda kütürdemesin. (benimki kırılmadı tabiki ama tehlikeden dolayı kasmıyorum.)
-
gerçekten sakat bir durum başıma geldi biliyorum 2 gün kolum tutmamıştı gerçekten sağlam denilebilecek bir arkadaşım vardı cocuk gerçekten bilek ustasıydı çok şey öğretti bana sagolsun hiç kapışmamıştık birgün bilardoda koyduk kolları masaya iddaya girdik yenemezsin dedi dedim sende beni yenemezsin tmm dedik iddalaştık ortalama 20 kişi falan bizi seyrediyordu hazırlandık ve tutuştuk ortalama 3 dk kadar o bana ben ona 2mizde yenemedik sonunda biraz zorladım ve yendim tabi 2. rounda geldi sıra sana kırma taktiğini hiç öğretmedim dimi dedi nasıl falan derken başladık bir anda öyle bir bastırdıki kolum kırılcak zannettim ama yinede yılmadım başlangıc pozisyonuna kadar getirdim bir damar attıgını hissettim ve bıraktım bidada bilek güreşi falan yapmadım yapmamda..