Dünya Devleri Ne Tür Tasarımlar Kullanıyor
-
Arkadaşlar merhabalar,
Birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.Şu günlerde görüyorum ki birçok arkadaşımız web üzerine yoğunlaşmış durumdalar ve kendilerince birşeyler üretmeye çalışıyorlar.İşin programlama kısmı bir yana genelde hazır script ve wordpress gibi interaktif kaynaklar kullanmaktalar.
Özellikle Muridlerin, ürettikleri sitelerde dolaşıyorum ve gözlemliyorum ki wordpress'in ve joomla'nın kolaylıkları bir yana, temaları tamamen berbat.İyi temalar bulunuyor fakat bir kısım ücret karşılığı elde edilebiliyor.
Bunun yanın da muridlerin site tasarımları üzerinde durmak istedim ve karşılaştırma yaparken bir kaç şeyin farkına vardım.
1)Dünya üzerinde yüksek hit alan sitelerin yanında , tasarım kolaylıklarının kullanıcılar üzerinde iyi bir etki bıraktığını farkettim.Sade ve kolay tasarım kullanıcının gereksiz vakit kaybından sıyrılmasına olanak veriyor, böylece kullanıcı vakit harcarken göz kirliliğinden sıyrılmış oluyor.
2)Background ve bannerlar üzerinde fazla renk geçişi olmadığından dolayı sadelik böyle sağlanıyor.
3)Genellikle atraksyonlar menüler ve site içeriği backgrounda yaslanmıyor, tek bir sayfa üzerinde yoğunlaşıyor.
4)Reklam kısımları matematiksel bir sıraya göre sayfaya konulmuş, rastgele serpiştirilmemiş ve bu yine göz kirliliğinden uzak bir tasarıma olanak veriyor.
5)Logo kısmına odaklanırsak, genelde italic bold , italic yazı veya farklı illustrasyonel yazı tipleri kullanılmamış.Gayet sade ve site tasarımına uygun renkler seçilmiş.Ayrıca logo üzerinde hrahngi bir yansıma, renk geçişi veya ışık süzmesi gibi atraksyonlar kullanılmamış.
6)Ana sayfada renk çeşitlilikleri 4 veya 5 i aşmıyor ve birbirleri arasında uyumlular.Doğru renkler seçilerek sadeliğe katkıda bulunulmuş.Çeşitli resimler, illustrasyonlar veya dokular background'a yaslatılmamış.
7) Menüler ve üzerindeki butonlar gereğinden küçük bir şekilde oluşturulmamış, gereğinden fazla büyük te oluşturulmamış.Standart boyutta site ile uygun renkler seçilip oluşturulmuş.
8)Site içeriğine göre belli küçük fotoğraf kareleri oluşturarak anasayfada gösterilmiş, genellikle objeye yakın odaklı ve ilgi çekici kısımlardan seçilerek oluşturulmuş.
Gözlemlediklerim bu kadar, son olarak muridlerin sitelerini oluştururken wordpress veya joomla hazır temaları değilde kendi özgün temalarını oluşturmalarını veya hazır tema kullanacaklarsada yukarıdaki tanımlamaları göz ardı etmemelerini tavsiye ederim.
http://www.thebestdesigns.com/
böyle uzar gider...