Dünya Evrenimiz Gibi Genişliyormu?
-
Hemen Hemen hepimiz dünyanın ilk baslarda tek bir kıta oldugunu biliyoruz ( Enazından böyle oldugu söyleniyor ) Aksam Youtube de dolasirken izledigim bi videoda kitalarin nasil ayrildigi ve bu ayrilma süreci boyunca dünyamızın genişledigi ve halen daha genişlemekte oldugundan filan bahsediyor.
http://ie.youtube.com/watch?v=VjgidAICoQI
Bu genisleme ve genisleme sırasında olusabilecek yeni kıtalar hakkında görüslerinizi bekliyorum
-
hacmin genişlemesinden mi yoksa kıt'a oluşumunu parçalanarak artacağından karasallığın genişlemesinden mi bahsediyorsun ?
-
Video da adam baya hacmi genislio gibi gosterior.. Artı işde bu genişleme sırasında yenı kıtaların olusabilirmi ki eyer mantık dogruysa gelişmesi gayet normal gibi..
Edit: Sanırım sadece dünya icin gecerli deil diyer gezegenler icin de gecerli gibi Mars: http://ie.youtube.com/watch?v=JeUEzM7hsmY&NR=1 dünyadakine benzer sekilde
-
olabilir belki ama kafamı karıştıran olay ; bu acaba mantonun altından bi şişme sonucu genişleme mi...yani içerdeki gazların genleşmesi sonucu dışarda toptan bi genişleme ve bence kötü bir etki yaratır..manto incelir vs...diğer ihtimal'de şu acaba bilmediğimiz bi enerjinin çekim kuvvetimi genişletiyor
-
Bu bir Paradox gibidir arkadaslar... daha once de boyleydi, ve boyle olmaya devam edicek... Bence cok mantikli ve duzen icinde hareket ediyor. Bir uygarlik bitiyor yerine yenisi geliyor... Uygarligin bitmesinden kastim, o uygarligin boyut atlayarak yeni yasam ortamina girmesi. ve bir alt boyutta yeni bir uygarligin olusmasi... nekadar devam edebilir aklim almiyor...
-
illaki kütlesi artıyor doğumlar vs..
-
einstein formülünden yola çıkarsak maddeler yok olamaz sadece format değiştirir yani yoktan da war olayı olmayacağı için dünyanın hacminde genişleme olmaz diye düşünüyorum sadece şekil değişebilir formül onu gösteriyo en azından :)
-
Bizi ilgilendiren bişey değil Zannımca, Nihayetinde Göremeyeceğiz Bu olayın aslını Astarını. Bilim ve bilimsellik ne kadar gelişirse Gelişsin Bazı bilgiler Zaman Sürecinde Saklı olduklarından Asla Tarafımızdan bilinmeyeceklerdir.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------
Bizi ilgilendiren bişey değil Zannımca, Nihayetinde Göremeyeceğiz Bu olayın aslını Astarını. Bilim ve bilimsellik ne kadar gelişirse Gelişsin Bazı bilgiler Zaman Sürecinde Saklı olduklarından Asla Tarafımızdan bilinmeyeceklerdir.
Zaman 4. boyut. ilerde zamani goremiycegimizi nerden biliyosun haji... Dunya hepimizi ilgilendirir. -
Dj_Lethal bunu yazdı:
shockman bunu yazdı:
Zaman 4. boyut. ilerde zamani goremiycegimizi nerden biliyosun haji... Dunya hepimizi ilgilendirir.
-----------------------------Olmuş vede bitmişse, Vede Geçmişte Kalmışsa, Vede Elinde Kesin Delillerden oluşan Bilgiler Oluşturmaya yarayacak izlerde bırakmışsa Anca o zaman bilebilirsin, Örneğin Buzul Çağ ve o Çağda olup bitenleri biliyormuyuz Bilmiyoruz. Bilemeyizde Çok ama Çok uzun Yıllarda bir Takrarlanan Doğa Değişimlerini Analiz etmek BAzan imkansızlaşabiliyor, Kısa Ömrülü insanoğlu için.
Kaldıki Zaten birbirimizle Didişmek Savaşmaktan Heleki Benim Kanım Senin kanından iyidir gibi saçmalıklar la uğraştığımızdan, Bilmemiz Yada Bilmeye Meraklı olduğumuzuda Sanmıyorum.