Dünya Merkezindeki Isının Kaynağı Nedir?
-
Dünya merkezindeki ısının kaynağı nedir?
Sizce
Bildiğiniz gibi dünya merkezinde bir ısı var bu ısının kaynağı nedir ?
-
Dünyanın merkezinde ısının kaynağı yok.Tamamen soğumadığı için hala sıcak.Dünya oluşumundan itiraben soğumaya başladı.Yer kabuğu oluştu vs.Halada soğumaya devam etmekte.Bigbang olayına dayanıyor.
-
bi bu sorunumuz kalmıştı zaten. ne bilelim yaa. git o tarz sitelerde ara. burda ancak kişiye göre yorum bulursun veya a.q
-
Firex dediğinde mantık payı var ama tam olarak öyle değil diye düşünüyorum bence çekirdekteki elementler hızı arttığından dolayı sürekli ısınıyor bunda basınçında etkisi büyük gibime geliyor.
-
Tamamda söylediğin şey sadece soğuma süresini uzatır.Yeraltındaki gazlar,basınç vs.Eğer öyle olsaydı sonsuza kadar soğuma gerçekleşmezdi.Üstüne sıcaklık sürekli artar yerkabuğunuda yutmaya başlardı.Fakat tamamen soğumuş yıldız ve gezegenlerde mevcut.
-
ajan1111 bunu yazdı:
bi bu sorunumuz kalmıştı zaten. ne bilelim yaa. git o tarz sitelerde ara. burda ancak kişiye göre yorum bulursun veya a.q
bilmiyosan sus
2 gün ban veya a.q
-
bu konu uzerinde bende daa once bisuru sey bakmıstım tam bir sonuc bulunamamıs ama sanırım bazı radyoaktif elementlerin curumesiyle birlikte ısı acıga cıktıgı one suruluyor uranyum ve bişi daa wardı uranyuma benzeyen simdi ismini hatırlamıorum neyse işte dunya kutlesinin buuk bi kısmını olusturan bu 2elementin dunya ısısının 19 terawattlık bi kısmını olusturuyor ama biraz daa bakayım bizim hocalara bi soyarım cok merak ediiorsan..
-
valla araştırmak lazım (bak merak ettim iyimi?)Bilenler paylaşsın yahu?
Toplam Hit: 1278 Toplam Mesaj: 8