folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Dünya Sorunlarına El Atın!

Dünya Sorunlarına El Atın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Intel, Facebook üzerindeki bir uygulama ile insanlık yararına yeni bir proje başlattı. Daha önce de örnekleri görülen proje, katılan kullanıcıların işlemcilerinin kullanılmayan kısmını değerlendiriyor. Ne için mi? İnsanlık yararına ne varsa!

Progress Thru Processors uygulamasını Facebook üzerinden kurduğunuzda işlemci gücü bağışlamış oluyorsunuz. Bu projeler Alzheimer'dan kansere kadar pek çok hastalığın tedavilerinin geliştirilmesi için kullanılıyor.

Bu tip dev araştırmalar inanılmaz işlemci gücüne ve süresine ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden yapılacak işlemler kullanıcıların masaüstü bilgisayarlarına yük olmayacak kadar küçük parçalara bölünerek dağıtılıyor. Herkesin bilgisayarı bilgi işlem havuzuna bir damla katkıda bulunuyor. Ancak milyonlarca kullanıcı böyle bir projeye katıldığı zaman, yıllar alacak işlemler kısa sürede halledilebiliyor.

Bu projeye katılırsanız şu an beta aşamasında olan uygulamada üç farklı projeden birini seçerek destek verebiliyorsunuz: tıbbi bir proje olan Rosetta@home;Climateprediction.net; Afrika'nın sağlık ve çevre sorunlarını çözmeyi amaçlayan Africa@home.

Intel pazarlama müdürü Deborah Conrad "Sadece bu uygulamayı çalıştırarak dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesinde araştırmacılara yardım edebilirsiniz" diyor. Bu arada bilgisayarınızı gece gündüz açık bırakmak gibi bir şeye gerek olmadığını, normal gündelik kullanımınızın gayet yeterli olacağını da belirtelim. Proje kesinlikle kullanıcıları yormayacak, bilgisayarı yavaşlatmayacak şekilde tasarlanmış. İşlemci gücünü çok kullanırsanız işiniz bitene kadar kendisini boşa alarak sisteminize ek yük bindirmeyecek kadar düşünceli bir uygulama. iklim üzerine olan

http://www.facebook.com/progressthruprocessors  buraya tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

"Valla ben chip in yalancısıyım.Az önce kurdum ve deniyorum"

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

çüş :| 

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

karaconda bunu yazdı:
    -----------------------------

çüş :| 

neden :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    ben işlemcimin gücünü mücünü böldürtmem isteseler ebesinin şeyi gibi işlemci yaparlar .

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

s3rs3ri bunu yazdı:

we are the world

we are the children

africa unite 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaCiNGeR
    RaCiNGeR's avatar
    Erkek
    vay be.Dünyayı kurtarmak için facebook a mı üye olcaz :D

dostum , orduya katılma kararı aldım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek
    dünya artık dönüşü olmayan bir yola girdi bile, birazcık bilimsel yazıları takip edin. max 100 yılımız kaldı

"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

RaCiNGeR bunu yazdı:
    vay be.Dünyayı kurtarmak için facebook a mı üye olcaz :D

evet üye oluncada zaten yeterince yardım etmiş oluyosun :D

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

birde bunun cern versionu vardı sanırım programın adını hatırlamıyorum :S

http://www.thgtr.com/kose-yazilari/en-guclu-super-bilgisayar/en-guclu-super-bilgisayar-devam

ahanda buldum  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 1434 Toplam Mesaj: 9