Dünya'da Her Yıl Milyonlarca Tasarımcı...
-
İşlerine Karışılması Yüzünden Mesleklerini Bırakıp Başka İşlerle Uğraşıyorlar...
VİDEO
-
:)) very nice
-
Benden bahsediyor :|
-
adamlar tasarımcı nasıl yapıyolarsa 2 dakkada gözüm ağrıdı :/
olmaması gerekenler iyi nokta
-
Türkiyedeki esnaf anlayışıyla zor adamlar çocuk oyuncağı sanıyor bu işi , herkes tasarım uzmanı kesiliyo tasarım yapmaya başladığın anda.Hoş ben pek tasarımla uğraşmıyorum ama uğraştığım zamanda kafayı yiyorum zaten.Allah tasarımcılara sabır versin.
-
5 dk de logo 10dk de tabela ve toplamda 1 saatde baskı, atelye işleri ve montaj olursa biz tasarımcılar anca kendini avuçlar. Çalmak lazım, çakmak lazım ama etiğimize uymuyor :\
-
izlemeyen varsa
super yapmislar
-
bitmeyen tükenmeyen aşılamayan bir sorundur , tasarımcılarda ayrı bir denyo oldukları için hatta müşteriden de denyo oldukları için ; şöyleki iki photoşop açıp çizdi çizince kendini sanat eseri yarattım sanatçıyım işime karıştırmam diye görürler, kıçından uydurup çizdiğini de kabul etmezler.
ama tabi asıl suçlu müşteri yada temsilcisidir , görsel estetik mevzularda yazılım gibi bir net değer olmadığı için ağzı olan konuşacaktır, hele bide cebinden para çıkan adamsa 2 çizgi çizdi oraya dünyanın parasını vercez diye düşünüp dünyayı tasarımcıya dar edecektir. genellikle konuşmak için konuşacaktır, parasını verdik istediğimi yapacaklar psikolojisinde oldukları için dibine kadar müdahale edecektir.
burada doğru yaklaşım, yani olması gereken mutfaktaki elemanla müşteriyi doğrudan muattap etmemektir şöyleki müşteri ya da temsilcisine defans koyacak adam başka bir müşteri temsilcisidir. eğer böyle bir eleman işe dahil edilmemiş ise tecrübelerime dayanarak vardığım tek sonuç, her denilene he deyip ne skim istiyorlarsa onu yapmak bu işten sıyrılıp paranı almak için en doğru yoldur. çünkü o kırmızı kurdele boruya bağlanacak , düğmeye bastımı yıldızlar fışkıracak buyurduysa hazret kaçarı yoktur ve o yıldızlar patlamadanda paranı alabilmenin başka bir yolu yoktur. at skine konmuş kelebek gibi oldu demeniz de boşuna, sinirlerinizi yıpratmanız da gereksiz altına adını yazmak zorunda da değilsin tabi senin amacın sanat yaratmak , çığır açmak, eser ortaya koymak değil sonuçta para kazanmaya çalışıon zaten sikindirik bir kuruyemişçi sitesi yapıon muhtemelen tribe girmeye gerek yok.