Dünyanın En Büyük İkinci Duvarı - Giresunda
-
Çin Seddinden sonraki korunak amaçlı yapılmış en büyük 2.DUVAR...
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1304906302810
üyelik gerektirmiyor..
-
up
-
http://www.timeturk.com/Dunyanin-en-uzun-ikinci-duvari-19724-haberi.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Bu konuda benim şahsi araştırmam devam etmektedir, Ancak Çakrak köyünde Türklerden önce Rumların yaşadığı bilinmektedir. Çakrak Köy merkezinde tarihi çeşme ve 2 kilise kalıntısı mevcuttur.Çakrak köy merkezinde bir otel inşaatı yapılmış ancak bu öteli hiç değilse yazları çalıştıracak müteşebbis bulunamamıştır. Köyün 7 Mahallesi vardır.Çakrak köy merkezi,Macara mahallesi,Kılıçlımahallesi, Batımahallesi,Turnalımahallesi,kalan iki mahallenin adını bende bilemiyorum buda benim eksikliğim.Çakrak köyünde Rumların zamanında Sarıalan yaylasında koyunlar sağılır buradan çakrak köy merkezine yapılan oluklar vasıtası ile sağılan sütler taşınıp köy merkezinde yağ-peynir yapılırmış köy içinden geçen yağlıdere adını buradan almaktadır.Batı Mahallesinin etrafında rivayete göre 650 yıllık olduğu söylenen ancak benim kanatime göre 300-350 yıllık olan ve mahalleyi yabani hayvanlardan korumak için yapılan HACIABDULLAH duvarı ve bu duvarın dış kısmında derin hendekler yapıldığı ve handeklerin halen yer yer mevcut olduğu ve hacı abdullah duvarının ise mahalleli tarafından her yılyıkılan yerlerinin tamir edilerek korunduğu ve halen kullanılmakta olduğu. Hacı abdullah duvarı taştan yapılmış olup duvar yapımında harç kullanılmamıştır.Uzunluğu 6,5 km dir.Çakrak köyü batı mahallesine bitişik çıkrıkkapı yaylasında heryıl Haziran ve Temmuz aylarında YAYLA şenliği yapılmaktadır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
ilginc araştırmalar bi netlik kazansa ii olur
-
Hoca israilin çektiği duvar daha uzun değilmi ? bu 6.5 km
-
Geçen sene gittiğimde görmüştüm, köyü çevirmek için yaptıklarını düşünmüştüm...
Ayrıca o kadar uzun değil, yer yer yıkılmış aralarında boşluklar var gördüğüm kısımlarında...
-
benim bildigim cin seddinden sonra en buyuk duvar diyarbakir surlari idi.
-
kanka şimdi nerde tam olarak mal pazarındamı :D