Dünyanın En Büyük İkinci Duvarı - Giresunda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

Çin Seddinden sonraki korunak amaçlı yapılmış en büyük 2.DUVAR...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1304906302810

üyelik gerektirmiyor..

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

up

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

http://www.timeturk.com/Dunyanin-en-uzun-ikinci-duvari-19724-haberi.html

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Bu konuda benim şahsi araştırmam devam etmektedir, Ancak Çakrak köyünde Türklerden önce Rumların yaşadığı bilinmektedir. Çakrak Köy merkezinde tarihi çeşme ve 2 kilise kalıntısı mevcuttur.Çakrak köy merkezinde bir otel inşaatı yapılmış ancak bu öteli hiç değilse yazları çalıştıracak müteşebbis bulunamamıştır. Köyün 7 Mahallesi vardır.Çakrak köy merkezi,Macara mahallesi,Kılıçlımahallesi, Batımahallesi,Turnalımahallesi,kalan iki mahallenin adını bende bilemiyorum buda benim eksikliğim.Çakrak köyünde Rumların zamanında Sarıalan yaylasında koyunlar sağılır buradan çakrak köy merkezine yapılan oluklar vasıtası ile sağılan sütler taşınıp köy merkezinde yağ-peynir yapılırmış köy içinden geçen yağlıdere adını buradan almaktadır.Batı Mahallesinin etrafında rivayete göre 650 yıllık olduğu söylenen ancak benim kanatime göre 300-350 yıllık olan ve mahalleyi yabani hayvanlardan korumak için yapılan HACIABDULLAH duvarı ve bu duvarın dış kısmında derin hendekler yapıldığı ve handeklerin halen yer yer mevcut olduğu ve hacı abdullah duvarının ise mahalleli tarafından her yılyıkılan yerlerinin tamir edilerek korunduğu ve halen kullanılmakta olduğu. Hacı abdullah duvarı taştan yapılmış olup duvar yapımında harç kullanılmamıştır.Uzunluğu 6,5 km dir.Çakrak köyü batı mahallesine bitişik çıkrıkkapı yaylasında heryıl Haziran ve Temmuz aylarında YAYLA şenliği yapılmaktadır.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

ilginc araştırmalar bi netlik kazansa ii olur

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

Hoca israilin çektiği duvar daha uzun değilmi ? bu 6.5 km

Yaptık bişiler.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Geçen sene gittiğimde görmüştüm, köyü çevirmek için yaptıklarını düşünmüştüm...

Ayrıca o kadar uzun değil, yer yer yıkılmış aralarında boşluklar var gördüğüm kısımlarında...

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

benim bildigim cin seddinden sonra en buyuk duvar diyarbakir surlari idi.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

kanka şimdi nerde tam olarak mal pazarındamı :D

Yol Güzeldir.
Toplam Hit: 1499 Toplam Mesaj: 8