folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dünyaya Ne Oluyor Ya !

Dünyaya Ne Oluyor Ya !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek

Az önce internet haberde okudum. Bütün dünya savaşları öncesinde olan şey yine oluyor bakalaım bu sefer ne olacak :S haberin içeriği gerek türk dünyası gerekse dünyanın selameti açısından iyi değildi .

Kafkaslardaki sıcak gelişmeler, Rusya-İsrail ilişkilerini de etkiledi. Rusya, bugün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı ağırlayacak. Esad, ziyareti sırasında, pek çok alanda Moskova ile ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Suriye ayrıca, Rusya ile silah anlaşmalarına da imza atmayı planlıyor.

Rusya geçmişte, Washington ve İsrail’in baskısı üzerine bazı silahların Suriye’ye satışını durdurmuştu. Ama, İsrail’in, Gürcü ordusunu eğittiği ve askeri yardım sağladığının ortaya çıkması üzerine bu tutum değişebilir.

Rus kaynaklar, İsrail’in tavrının, hem Rusya-İsrail ilişkilerini hem de Rusya’nın Arap ülkelerine yönelik politikalarını etkileyeceğini, Moskova’nın misilleme oarak Suriye başta olmak üzere Arap ülkelerine askeri yardımı artırabileceği belirtiyor.
    Lan türkyenin çevresi sürekli silahlanıyor :S
    suriye, ırakta zaten abd silahlanıyor + pkk, iran, ermenistan düşnalığı biliniyor, gürcistanın rusya ile aramızda olmasına karşı bir bariyer olmayacağınıda anladık:S
    İran`ın komşuları silahlanıyor
    Pentagon `un silah satışlarından sorumlu direktörü General Kohler , İran `ın komşularının silahlanma yarışına girdiğini açıkladı. ABD `li general `Komşuları ...
    www.tumgazeteler.com/?a=1507506 - 5k - Önbellek - Benzer sayfalar
    1. Dünya Savaşı öncesi siyası ortam:

1870'ten sonra Avrupa'da siyasî bakımdan önem kazanarak kara devletlerinin en güçlüsü haline gelen Almanya, sanayi alanında büyük bir hızla gelişti, sömürge siyaseti takip etmeğe başladı ve deniz kuvvetlerini artırdı. Doğu ve Batı Avrupa arasında bulunan Almanya, istilâ yolları üzerinde bulunduğundan ve gelecekte iki cepheli bir savaşa girmek istemediği için Bismarck zamanında Rusya ile anlaşmağa önem verdi.

1881 Yılında Almanya, Rusya ve Avusturya imparatorları , arasında bir tarafsızlık antlaşması yapıldı. Fransa'nın Rusya'ya yaklaşmasını hoş görmeyen Almanya, 1881 yılında Rusya ile gizli bir protokol imzalayarak Boğazlar meselesinde Rusya'yı destekleyeceğini vaat etti. Böylece Bismarck Fransa'yı siyasî alanda yalnız bırakarak, Almanya'yı gelecekte iki cepheli bir savaştan sakınmağa çalışıyordu. Bismarck başbakanlıktan çekilince, Rusya ile yapılan anlaşma yenilenmedi. Osmanlı imparatorluğuna yaklaşan Almanya ile ingiltere'nin bozulan ilişkileri Güney Afrika savaşında Almanya'nın Boerleri tutmasıyle büsbütün gerginleşti. Sömürge siyaseti güden Almanya'dan uzaklaşan ingiltere, Japonya'ya yaklaşmağa başladı. Bu sırada Fransa, silâhlı kuvvetlerini güçlendirmeğe başlamış ve Rusya ile ikili bir ittifak yapmıştı, ingiltere I902'de Japonya, 1904'te de Fransa ile dostluk antlaşmaları yaptı. 19041905 Rus-Japon savaşında yenik düşen Rusya, ingiltere ile de anlaşmak ihtiyacını duydu ve 1907'de iran'ın nüfuz bölgelerine ayrılması ve Afganistan'ın ingiliz nüfuzuna bırakılması sonunda, Fransa, ingiltere ve Rusyu arasında bir üçlü antlaşma doğmuş oldu.

Gittikçe artan siyasî gerginlik, Birinci Dünya savaşına kadar Avrupa'da sürekli bir silâhlanma yarışı yarattı. Kara kuvvetleri bakımından Almanya, denizlerdeki üstünlük bakımından İngiltere güçlü durumdaydı. Ayrıca Almanya germencilik siyaseti güdüyor, Rusya islav birliğini kurmağa çalışıyor, ingilizler Anglosaksonların üstünlüğünü iddia ederken, Fransa'da Almanya'dan öç alma düşüncesi yaygınlaşıyordu. Almanya gibi italya da, kendi birliğini kurduktan sonra sömürge siyasetine girişmiş, eski düşmanı Avusturya ile birleşerek sömürgeci devletlerle rekabete başlamıştı. Bu sürede Almanya var gücüyle deniz kuvvetlerini artırmağa çalıştı; 1913 yılında ingiltere'nin deniz inşaatını durdurmak konusundaki teklifini de geri çevirdi.

2. Dünya Savaşı için ise wikipediadan savaşın ayak sesleri kısmına bakabilirsiniz.
    Görüldüğü üzere dünya savaşları öncesi yaşanan durumlar şimdide yaşanıyor.
    Dünyaya ne oluyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    Enis bunu yazdı:
    -----------------------------

off bıktım şu irandan ya her konuda iran iran iran

-----------------------------

yazının hepsini okumadığın belli oluyor örnek maksatlı vermiştim o kısmı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist