folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Durduk Yere Laptop Hoparlörlerinin Ses Vermemesi

Durduk Yere Laptop Hoparlörlerinin Ses Vermemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Gayet normal çalışan onboard hoparlörler ses vermemeye başladı.

Sokete kulaklık taktığımda ses alıyorum.

Acaba yazılımsal mıdır? Yoksa bozulmuş mudur?

Ne önerirsiniz? 

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek
    ne tür bir ses acayip bir uğultu şeklindemi

mademki türksün systeme göster ürksün
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    eğer kulakltan ses geliyor da hoparlörden gelmiyorsa hoparlörün patlamış olabilir ama boğuk ses vermesi gerkir. Büyük ihtimal bozulmuştur yada iletim kabloları kopmuştur

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

alexfarrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    ne tür bir ses acayip bir uğultu şeklindemi

Kulaklıkla denediğimde normal sesi alıyorum. Ses kartından değil sanırım.

Hoparlör tamamen iptal. 

He is finding himself.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    eğer kulakltan ses geliyor da hoparlörden gelmiyorsa hoparlörün patlamış olabilir ama boğuk ses vermesi gerkir. Büyük ihtimal bozulmuştur yada iletim kabloları kopmuştur

iki hoparlöründe birden bire hiçbir sorun olmadan kesilmesi acaba bir programdan falan mı kaynaklandı diye düşündürüyor. 

He is finding himself.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

eğer bir programdan dolayı olsaydı kulaklık takdığında da o olurdu. bu kesme işini ses kartının chipi yapar işletim sistemiyle alakalı birşey değil yada bir programla.Dolayısıyla program buraya müdahale edemez. Büyük ihtimal sorun hoparlörlerde. eğer ikitanesinde sorun varsa büyük ihtimal ses kartı çıkışından veriler hoparlörlere ulaştırılamıyor. Kulaklık girişi ile hoparlör çıkışı paralel bir bağlantı içinde değiller. O yüzdendir ki kulaklık taktığında hoparlör sesi kesiliyor. Bunu yapan da donanımsal birşeydir, en azından öyle biliyor,hatırlıyorum.. Garantiye gönder yada LAPTOP TEKNİK SERVİSÇİCİSİNE ver baksın. Normal teknik servisçiler bu konuda iyi değillerdir.

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:

eğer bir programdan dolayı olsaydı kulaklık takdığında da o olurdu. bu kesme işini ses kartının chipi yapar işletim sistemiyle alakalı birşey değil yada bir programla.Dolayısıyla program buraya müdahale edemez. Büyük ihtimal sorun hoparlörlerde. eğer ikitanesinde sorun varsa büyük ihtimal ses kartı çıkışından veriler hoparlörlere ulaştırılamıyor. Kulaklık girişi ile hoparlör çıkışı paralel bir bağlantı içinde değiller. O yüzdendir ki kulaklık taktığında hoparlör sesi kesiliyor. Bunu yapan da donanımsal birşeydir, en azından öyle biliyor,hatırlıyorum.. Garantiye gönder yada LAPTOP TEKNİK SERVİSÇİCİSİNE ver baksın. Normal teknik servisçiler bu konuda iyi değillerdir.

Garantisi bitti zaten.

Bir Yazıcıoğlu yapayım ben.

Sağolun cevaplar için. 

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    son olarak yazıcıoğlunda dikkat et çok çakal var orda. Parçalarını değiştirmesinler.. İmkan varsa adamlar gözünün önünde açıp yapsınlar.. ramini sökerler, sorunlu ram takarlar ruhun duymaz..Bişey de ispat edemezsin. O tarz olayları duydum dikkat et..

Toplam Hit: 1893 Toplam Mesaj: 8