folder Tahribat.com Forumları
linefolder Domain - Hosting - Reseller - Dedicated Server - Virtual Server - IRC Shell - Seedbox
linefolder Düşmeye Yakın Domainler Ve Domain Düşüş Periyotları Üzerine

Düşmeye Yakın Domainler Ve Domain Düşüş Periyotları Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Selamlar. .com.tr bir domain peşindeyim whois.com.tr deki sorgulamada 20 gün kaldı diyor. 20 gün sonra düşmüyor bildiğim kadarıyla 90 günlük başka periyotlara giriyor sanırım şans tanıyor domain sahibine ama bezen bakıyorum bu periyot içinde el değiştirmiş oluyor domain bu nasıl oluyor.

kısaca bu 20 gün sonra bitecek domaini nasıl alırım hacılar zaten kullanmıyor aq sahibi

birde bir servis vardı düşecek domaini düştüğünde otomatik size reg ediyordu o servisi nasıl alayım kimden alayım? adı nedir bu servisin bu arada

ExpirE tarafından 18/Eyl/18 10:24 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

hocam merhaba, bahsettiğin servisin adı backorder sanıyorum. domaini alabilmen için de pending delete sürecinin bitmesi gerek.

senin bahsettiğin periyot içerisinde domain süresi sona erse de belli bir süre domain sahibi ödemeyi yapıp kullanabiliyor tekrar, veya süre sonunda domain firması kendisi de o domaini takipte olabiliyor, bu tarz şeyleri özellikle godaddy yapıyor diye biliyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ödeme yapilmayan domain suresi dolduktan sonra silinme periyoduna girer. 3 ay daha uzatmaz, ödeme yapmaz ise silinir.

nic.tr de bu konu ile ilgili metin:

İlgili alan adları,".tr" Alan Adları, Politikalar, Kurallar metninde de belirtildiği üzere 3 (üç) ay süre ile duraklatılır.

Duraklatma süresi içinde ödemesi yapılan alan adları erişime açılır; aksi takdirde, 3 (üç) aylık sürenin sonunda alan adı silinerek üçüncü kişi ya da kuruluşların tahsisine açılır.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 1032 Toplam Mesaj: 3
domain düşmesi