Duvar Ve Zemin Kaplama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Merhaba müridler,

İş başa düştü peder yağ fabrikasının duvarlarını ve zeminini kaplatmak istiyor benden lojistik destek istedi.Bende İnşaat mühendisi arkadaşlara sordum hepsi leyla:)

burda işin ehli müridler vardır umuduyla geldim.Bu konuda bilgisi olan tanıdığı bu işleri yapan kendisi bu işi bilen ya da fikir sahibi olan arkadaşların desteklerini bekliyorum.

Şimdi 

90 metrekare zemin 

90 metrekare duvar

toplam 180 metrekare toplam beton sıvalı alan kaplanacak.

Gıda üretimhanelerine uygun hijyenik temiz görünümlü sürekli yıkamaya uygun fazla insan trafiği bulunmayan ağır iş makinelerinin üstünden geçmeyeceği bir kaplama yapmak istiyoruz.Duvarla zeminin malzemesi farklı olabilir.Temiz ve güzel görünsün yeter.

Ne yapabiliriz bu işe beyler.

Fayans filan olur mu? Plastik pvc gibi şeyler görüyorum onlarla nasıl olur maliyet ne olur filan.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

hocam paslanmaz çelik çok mu pahalıya çıkar? tanklarda kullanılanlarından bahsediyorum... bir de inox döşemeler var levha şeklinde onların fiyatlarını sordur istersen.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

aradigin malzeme epoksi. Seramik  olmaz neden dersen üretim alanina dosenecekse malzemenin deformasyonu endustryl alanlarda cok kolaydir.

Not: Fayans duvarlar icin seramik döşeme icin kullanilir :)

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

@IRET

Hocam paslanmaz çelik zemin kaplaması pek uygun olmaz sanıyorum takır tukur ses yapar filan:)

birde daha önce hiç görmedim öyle bir zemin kaplaması.Ama çok hoş görünürdü metalik renkler filan.Yorumun için teşekkürler

@Sky

Hocam o epoksiyi araştırıyorum bende çok acayip birşey ya.

zemine döküyormuşsun biraz tüm zemine yayılıyormuş self olanı 0 eğimli bir şekilde oluyormuş ayrıca kayadan daha sert olur diyorlar.

Bunu nereden nasıl bulabiliriz kendimiz uygulayabilirmiyiz yani bir boya ustası bulup fırçası rulosu tabancası artık neyse ayarlayıp? ya da nereler yapıyor maliyeti nedir pahalı bir uygulama mı?

Not : Not için teşekkürler :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

bnce sen bunu impalaya sormalısın eheheh

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

pek anlamam ama şuralara bir gözat istersen

http://www.karohalici.net/

http://www.zeminkaplamalari.net/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Zemin tek parça olmasın zira basınç, ısı, genleşme,hareket vb. sorun olabilir. Zemin için 60x60 ve üstü graniti tavsiye ederim. Çin graniti kullanma. Duvarlar içinse tek parça paslanmaz çelik senin için uygun görünüyor. Hijyen önemli ise ki sanırım önemli kullanacağın kimyasallara dikkat etmen gerekebilir. Bu durumda zemin için mermer en mantıklısı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Hacım inşaat mühendsilerinin bu konuda leyla olması bence normal çünkü santiyecilik yada ince işçilik yapmayan mühendis anlamaz. Benim mesela kaplama malzemeleri hakkında hiçbir fikrim yok:D:D Ama fayans ile plsatiği karşılastır dersen tabii ki seramik kaplama. Hem daha sağlıklı hem de bir yangın durumunda falan daha az yanıcı.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

@Avcıoğlu ;)

impalaya koyim sana birşey olmasın o denyo önce insan olmayı öğrensin:D

@Genki

sağol hocam inceliyorum güzel alternatifler varmış

@Olgunisik

hocam malesef tek parça olması gerekiyormuş.Bakteri oluşumunu en aza indirmek için.Parçalı şekilde olursa aralıklar bakteri yuvası haline gelebiliyormuş hatta köşe bile istemiyorlar köşeler ovalleştirilip tek parça kaplama yapılması isteniliyor:)

Hocam granitte çizilme vs durumları olabiliyor bildiğim kadarı ile her ne kadar çok sert bir madde olsada ve makinaları yerleştirmek için zemin filan kırılacak birçok yerden o baya işçilik çıkartacak başımıza ve delik deşik olması bakteri yuvalanma riskini arttıracak.Yinede düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler granit gerçekten güzel bir görünüm oluştururdu.

@gkhn759

Hocam peki bu işin ehli nasıl olacak.Ustası nerede yetişecek bu işin:) Kahrolsun bu eğitim sistemi suç bizim değil baştakilerin:D

Notnotnot:

Arkadaşlar gıda üretim bilmemnesine göre bu epoksi türevi plastik kaplamaların  kullanılması daha mahbulmüş.

Bir kaç yerden fiyat aldım.Açıkçası bana uçuk geldi döt kadar yer için deve şeysi kadar para istediler:)

Som altın kaplatsam daha ucuz olur hem iyi reklam yapmış oluruz yani:D

Şimdi bu epoksi zemin kaplama boyalarını filan buldum internetten bunu bir boya ustası bulup yaptırsam yaklaşık 7 de bir maliyete çıkıyor gibi buna yoğunlaştım açıkçası yarın halledicem kısmet olursa.İlgilendiğiniz için çok teşekkürler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

herkez kafasina gore biseyler yazmis endustryel alanlarda seramik gibi mermer gibi malzemelerden istediginiz verimi alamazssiniz cunku kullanilan kimsayallar ister istemez malzemenin deformasyonunu hızlandirir kısacasi seramik granit gibi malzemeler kullanamaz. Gelelim epoksiye bu malzemeyi kendiniz yada bi usta yardimi ile uygulayabilirsiniz rulo veya epoksi tabancasiyla ama önerilen bu isi sürekli ve profesyonlce yapan uygulamacilardan yardim almaktir.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
Toplam Hit: 1577 Toplam Mesaj: 10