Düzgün Kayıt Tutmak
-
arkadaşlar elimde bi dosya var içerisinde
wordlist var ancak boyutu çok büyük 600 mb civarında ben bunu sql yada mysql e atmak istiyorum daha verimli olacagını sorgu yaptıgımda daha rahat işlem yapabilecegimi düşündüm ancak excelde ve sayfalar halinde bu veriler bunları nasıl atabilirim sql ?? mysql mi kullanmalıyım yoksa microsoft sql mi kullanmalıyım ??
-
excel de farkli kaydet diyerek txt olarak kaydedip atabilirsin diye dusunuyorum
-
aynen wordlist olduğ için zaten tek tablo olacaktır tahminimce boş bir tablo açıp phpmyadmin ile içine dumb edebilirsin txtyi
-
Arkadaşlarında dediği gibi dosyayı txt formatına çevir önce. Sonra mysql için phpmyadmin e girip txt yi dump et tamamdır.
-
navicat program ile mysqla bağlan. import yöntemiyle içe aktar. en kolay ve hatasız yolu budur.
pesimistzombie tarafından 10/Ara/12 18:58 tarihinde düzenlenmiştir -
tek sutun degil ama sorun orda
-
daha geçen böyle bir iş yaptım , halen 100küsür parça txt i veritabanına girmeye çalışıyorum , nasıl yapıyorum
mysql e atacaksan php kullanacaksın
600mb dosyayı açmak sıkıntılı olacaktır , açsanda okutamazsın , öncelikle dosyaya yer imleri ekle hersatırın aralarına @ yada başka bir bölme işareti ve satır sonlarına diğer bir özel işaret , mesela æ
gibi görünecek xls dosyasında , sonra bunu txt e çevir ve bir txt splitter programı ile işlenebilir ufak parçalara böl , mesela 10mb lık 60 tane dosyaya çevir
http://www.softpedia.com/get/System/File-Management/Text-File-Splitter.shtml gibi bir program kullanacaksın
sonra bu dosyaları teker teker açıp okuyacak ve db e yazacaksın
$dizi = explode("æ",$veri) ; ile satırlara
foreach($dizi as $d){
$dz=explode("@",$d) ; // ilede her satırı verilere böleceksin
mysql_Query("insert tablo_adi (veri,veri,veri) values ('".$dz[0]."','".$dz[0]."','".$dz[0]."'); // buda tabloya yazdıracak olan şey
}
-
elindeki dosyayi csv ye donusturuceksin once, comma separated file. daha sonra da database in icine aticaksin h2 kullan oldukca kompakt ve kolay.