DVD
-
S.a arkadaşlar bildiğiniz üzere HD Videolar günümüzde çok popüler hale geldi.İnternette yüzlerce HD video var.Kapladıkları yer çok fazla olmasına rağmen şu anda tanıtım videoları dvdye sığacak boyutta.İnternette bu videolarında %90"ı mov uzantılı fakat DVD Player mov uzantılı dosyaları oynatmıyor.Onları farklı bir formata çevirip normal DVD"ye atsak nasıl sonuçlar alırız.Hiç deneyen arkadaş varmı? Saygılarımla..
-
Geçen bir yazı yayınlamıştım okusaydınız bilgi sahibi olurdunuz neyse
şimdi hd bir format değildir, hd bir sistemdir. Nasıl tv sistemleri pal, ntsc gibi ise hd e hd ready böyle birşeydir. Hd kalitesinde izleyebilmen için sadece dvd değil, tv de bunu desteklemesi gerekir, şuan yavaş yavaş yerleşiyor, iki yıl içinde tüm tv sistemleri hd yayın yapacak. Mesela bizim tv hd yayını desteklemiyor o zaman seyeredemeyecek miyim ? Hayır seyredebilceksin ama Hd sistemindeki kalite ile değil eskisi gibi, hd daha gelişmiş bir versiyondur... Senin ki de o misal, format ile alakası yok, playerlerin desteklemesi gerek, bilgisayarda izlemek istiyorsan micrososft hd media player diye bir program çıkarmıştı, hd yayını destekleye, onunla o şekilde rahat izleyebilirsin -
Hoca bizim tv HD'yi destekliyor.Benim demek istediğim HDye HDDVD gözüyle bakmak değil sadece yüksek çözünürlüklü bir video olarak bakmak.
-
Evet sayısal teknolojiye geçeceklermiş. sayısal tenoloji alıcısı olmayan tv lere sonradan falan bir şey takcaklardı.
-
Yazdıklarımı anlamadın tam olarak, arkadaşım dvd player desteklemiyorsa istediğin formata çevir kalite düşer, bunun formatla alakası yok demek istediğim, dvd destekler sorun yok ama desteklemiyorsa yapacak birşey yok
-
Tamam hoca sağol anladım.Bu ara ortalıkta bir HD'dir dolaşıyor.Türkiyeye HD TVli yayının gelişi yada HDDVD Playerların piyasaya çıkışı çok uzak olduğundan kendimce alternatifler üretmeye çalıştım ama olmadı a.q :D
-
Daha fazla bilgi almak için şunu okuyabilirsin
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=25329
Toplam Hit: 878 Toplam Mesaj: 7