Dvd Cd Lerin Ömrü ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

arkadaşlar yarın dvd yazıcı almayi düşünüyorum yeni bir hd alacağima program ve filim arşivimi dvd ye yazmak daha mantıklı geldi ancak dvd lerin ömrü ne kadardır ? yani ömrü en uzun tutmak için ne yapabilirim

marka olaak maxell i tavsiye ettiler cd yazıcım bozulmadan önce onu kullanıyordum ama cd leri satıyordum dvd leri ise arşiv oluşturmak için

kullanmak istiyorum. 

sizce ne yapmalıyım en iyi çözümü bunda buldum  =) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek

bnim bildiğim 2-3 yıl problem yaşamadan kullanabilirsin kaliteli bi medya kullanıp yazma hızını düşük tutarsan.ama daha da uzun süreli de olabilir daha kısa süreli de dayanabilir. ya aslında bnim uykum war net olarak bi yorum yapamıcam :D hadi ii geceler :D

edüt büdüt: bu arada LG medya kullanıyom. laptop'un dvdwriter i pioneer, şu anda LG den çok memnunum.ha bi de techpoint die bi marka war kolpa bişeye benzio ucuzda hızlı yazınca da hiç problem wermio,ama şu anda istanbulda bulamıom onu. 

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Aman derim... istersen önyargı de ama cd dvd vb şeyleri arşiv için kullanma sakın derim. Çok önceden program arşivim daha o zamanlar 1 cd idi:), cd boku yiyince uçmuştu, içinde çok aşmış önemli şeyler olmasa da arşiv sonuçta gitti mi koyuyo adama.

Metallica Rules
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    10 yıl önce aldığım müzik cd leri var hala kulanıyorum, kalitede bi azalma da görmedim.

boş tenekeden çok ses çıkar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Selamlar...

Arkadaşım benim de program ve film arşivim var. Filmlerimin de hemen hemen hepsi vcd formatında. Aslına bakarsan yeri geldiğinde verilerini HDD içerisinde tutman, cd ve dvd lerde tutmandan daha tehlikeli olabiliyor :))

Benim düşüncemi sorarsan, film arşivini cd ve dvd lerde tutman daha iyi olur. Sonuçta cd ve dvd lerin ömürlerini belirleyen en önemli faktör; senin onları nasıl muhafaza ettiğindir.

Programlarını ise HDD içerisinde tutmanı taviye ederim. Çünkü her yeni bir program çıktığında versiyonu eskimiş ve artık işe aramayan programlarını silmen gerekecek. HDD içerisinde bunu kolaylıkla yapabilirsin ;)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Sana tavsiyem arşiv yapıcaksan external bir harddisk al çünkü cd bilirsin çizilir bişi olur çok iyi muhafaza etsende bozulabilir tehlikeli yani.. :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Kaliteli dvdlerde 10 seneden fazla kullanırsın bi sorun cıkmaz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    Aslında ben çok önemli arşivlerimi hem hdd de hemde dvd de  saklarım ve ikisinede özen gösteririm ve bi kaybım yok (çömezin ne arşivi olur ya bir kaç pro:D:D:D)

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
Toplam Hit: 1629 Toplam Mesaj: 8