Dvd Sürücü Çalışmıyor
-
bilgisayarım hp 4510s. cd/dvd takınca baya bi ses çıkıyor dönüyor. bilgisayarımdan çift tıklayınca zaman sembolünde kalıyor öyle. ne yapabilrim ? dvdde sorun yok ne denersem deniyim aynı şey oluyor.
işletim sistemim şu an windows 8 ama driver vs ile ilgili bir problem değil. win7 iken de bu sorun vardı ve driverı sorunsuz kuruluydu.
-
bilgisayar eskiyse miladı dolmuş olabilir (kullan veya kullanma farketmez)
-
Daft bunu yazdı
3 yıl oldu hocam da ıskarta mı yani yapcak bişi yok mu ?
-
Sanırım emekliliğe ayrılmış.
Benim eski laptopta da toplasan 20 tane cd dvd yazdirmamışımdır ama nasıl olduysa bozuldu.
-
nurulmac11 bunu yazdıDaft bunu yazdı
3 yıl oldu hocam da ıskarta mı yani yapcak bişi yok mu ?
bilmiyorum donanımdan anlamam, tek bildiğim laptopların dvdrom çabuk bozuluyor masaüstüne nazaran.
(gözlemlediğim şey)
-
firmware ini bul yeniden yükle.
Bide regeditten şuraya gir
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
orada upperfilter ve lowerfilter varsa sil pcyi yeniden başlat.
-
torpedo_XL bunu yazdı
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
hocam çok sağol işe yaradı valla, kaç aydır açsaymışım keşke konu :D upperfilters vardı bitek onu sildim restart attım düzeldi. dvd sürücüyü kırmadan yetiştin allahtan :D
-
bende deniyim bunu ya benim dvd/bluray combo cihaz var üzerinde ama çalışlmıyo deniyim bakıyım düzelcekmi :F
-
nurulmac11 bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
hocam çok sağol işe yaradı valla, kaç aydır açsaymışım keşke konu :D upperfilters vardı bitek onu sildim restart attım düzeldi. dvd sürücüyü kırmadan yetiştin allahtan :D
aynısını yaptım restart attım bi ses geliyo okuma sesi dönüyo ama okumuyo. sonra ses kesiliyo dışarı çıkıyo rom disk takın diyo :/ gidik mi yani
dvd/bluray kombo hiç bluray denemedim daha
bamboocha tarafından 28/Ara/13 18:14 tarihinde düzenlenmiştir