Dvd Writer I Bir Görüyor Bir Görmüyor??
-
Yeni bilgisayar topladım win7 ultimate kurdum şuan dvd writer bir geliyor bir gidiyor. Ama gittiğinde bios'tan da gidiyor arada bir de geliyor :S bir fikri olan var mı?
-
Dvd ye giden kabloları kontrol ettin mi ? Temassızlık olabilir. Düzgün takılıysa birde farklı kablo ile çalıştırmayı dene. Gerçi bilgisayarı kendim topladım demişsin , denemişsindir herhalde.
-
yok kendim topladım derken parçaları aldım vatanbilgisayarda birleştirdiler :) şimdilik çalışıyor bakalım benim de ilk aklıma gelen kablo oldu açıkçası ama tekrar çalışınca durup dururken başka birşeydir diye düşündüm
-
hdd kablosuyla dvd'ninkini değiştir bir dene.
-
konu dışı ama
artık cd/dvd yazıcı/okuyucu
gereksiz bence 2 yıldır laptobun dvdsi bozuk
pekte eksikliğini hissetmiyorum
lazım olmuyormu oluyor tabi ama
şu iki yılda toplasan 4 -5 kere dvd okuyucuya ihtiyacım olmuştur
oda daha önceden oynadığım bir oyunu durlan gene oynayayım dediğimde
wert tarafından 23/Oca/13 23:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Bence;
Kesinlikle kablo iletişim sorunu. Kabloları yenileyince sorun ortadan kalkıcaktır.
Bi zamanlar ne uğraşırdık yok jumper ayarı bilmem ne.
sen yine de jumperleri bi kontrol et. jumper ayarı yoksa disk hiç görünmez de, windows bu belli mi olur :))
-
Hocam optik okuyucunuzun güç kablosunda veya anakart bağlantı kablosunda ya da girişlerinde temassızlık olabilir. Optik sürücünüz bilgisayar çalışır vaziyette iken mi kayboluyor, bilgisayarı yeniden başlattığınızda mı kayboluyor, yoksa kullanmak istediğiniz zamanlarda mı kayboluyor, ayrıntı verirseniz biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bilgisayarın başka parçalarında da benzeri sorunlar yaşıyorsanız, (örneğin zaman zaman ekran gidip gelmesi, HDD'ye ulaşamama vb.) Power Supply cihazınız da yeterli gelmiyor olabilir. Kasayı yeni topladığınız için böyle bir ihtimal de olasılık dahilinde. Bilgisayarınızın genel özelliklerini yazarsanız, herhangi bir güç sorunu olup olmadığını aşağı yukarı yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.
Ama siz yine de önce kabloları ve girişlerini kontrol edin. Bana sorununuz kablolarda veya girişlerinden kaynaklanıyor gibi geldi.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam optik okuyucunuzun güç kablosunda veya anakart bağlantı kablosunda ya da girişlerinde temassızlık olabilir. Optik sürücünüz bilgisayar çalışır vaziyette iken mi kayboluyor, bilgisayarı yeniden başlattığınızda mı kayboluyor, yoksa kullanmak istediğiniz zamanlarda mı kayboluyor, ayrıntı verirseniz biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bilgisayarın başka parçalarında da benzeri sorunlar yaşıyorsanız, (örneğin zaman zaman ekran gidip gelmesi, HDD'ye ulaşamama vb.) Power Supply cihazınız da yeterli gelmiyor olabilir. Kasayı yeni topladığınız için böyle bir ihtimal de olasılık dahilinde. Bilgisayarınızın genel özelliklerini yazarsanız, herhangi bir güç sorunu olup olmadığını aşağı yukarı yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.
Ama siz yine de önce kabloları ve girişlerini kontrol edin. Bana sorununuz kablolarda veya girişlerinden kaynaklanıyor gibi geldi.
Hocam hiç dikkat etmedim ne zaman kaybolduğuna ama gidince bios'ta da görünmüyor muhtemelen temassızlık var bu arada sistem özellikleri
Core i5 3470 - 3.2Mhz
2x4gb kingston 1600mhz ram
Gigabyte GA-H77-D3H anakart
Zotac Gtx660 ekran kartı
Cooler Master 600W kasahatta geçen bu sistem için konu da açmıştım.
-
hocam hwsetupta sata girişlerinin ayarlarını bi kurcala istersen oradan da yapabilir. bios güncellemesi yapmayı dene.