folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dvd Writer I Bir Görüyor Bir Görmüyor??

Dvd Writer I Bir Görüyor Bir Görmüyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Yeni bilgisayar topladım win7 ultimate kurdum şuan dvd writer bir geliyor bir gidiyor. Ama gittiğinde bios'tan da gidiyor arada bir de geliyor :S bir fikri olan var mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

Dvd ye giden kabloları kontrol ettin mi ? Temassızlık olabilir. Düzgün takılıysa birde farklı kablo ile çalıştırmayı dene. Gerçi bilgisayarı kendim topladım demişsin , denemişsindir herhalde. 

Anarsistherif...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

yok kendim topladım derken parçaları aldım vatanbilgisayarda birleştirdiler :) şimdilik çalışıyor bakalım benim de ilk aklıma gelen kablo oldu açıkçası ama tekrar çalışınca durup dururken başka birşeydir diye düşündüm

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

hdd kablosuyla dvd'ninkini değiştir bir dene.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

konu dışı ama

artık cd/dvd yazıcı/okuyucu 

gereksiz bence 2 yıldır laptobun dvdsi bozuk

pekte eksikliğini hissetmiyorum

lazım olmuyormu oluyor tabi ama 

şu iki yılda toplasan 4 -5 kere dvd okuyucuya ihtiyacım olmuştur

oda daha önceden oynadığım bir oyunu durlan gene oynayayım dediğimde

wert tarafından 23/Oca/13 23:48 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bence;

Kesinlikle kablo iletişim sorunu. Kabloları yenileyince sorun ortadan kalkıcaktır.

Bi zamanlar ne uğraşırdık yok jumper ayarı bilmem ne.

sen yine de jumperleri bi kontrol et. jumper ayarı yoksa disk hiç görünmez de, windows bu belli mi olur :))

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam optik okuyucunuzun güç kablosunda veya anakart bağlantı kablosunda ya da girişlerinde temassızlık olabilir. Optik sürücünüz bilgisayar çalışır vaziyette iken mi kayboluyor, bilgisayarı yeniden başlattığınızda mı kayboluyor, yoksa kullanmak istediğiniz zamanlarda mı kayboluyor, ayrıntı verirseniz biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bilgisayarın başka parçalarında da benzeri sorunlar yaşıyorsanız, (örneğin zaman zaman ekran gidip gelmesi, HDD'ye ulaşamama vb.) Power Supply cihazınız da yeterli gelmiyor olabilir. Kasayı yeni topladığınız için böyle bir ihtimal de olasılık dahilinde. Bilgisayarınızın genel özelliklerini yazarsanız, herhangi bir güç sorunu olup olmadığını aşağı yukarı yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.

Ama siz yine de önce kabloları ve girişlerini kontrol edin. Bana sorununuz kablolarda veya girişlerinden kaynaklanıyor gibi geldi.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam optik okuyucunuzun güç kablosunda veya anakart bağlantı kablosunda ya da girişlerinde temassızlık olabilir. Optik sürücünüz bilgisayar çalışır vaziyette iken mi kayboluyor, bilgisayarı yeniden başlattığınızda mı kayboluyor, yoksa kullanmak istediğiniz zamanlarda mı kayboluyor, ayrıntı verirseniz biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bilgisayarın başka parçalarında da benzeri sorunlar yaşıyorsanız, (örneğin zaman zaman ekran gidip gelmesi, HDD'ye ulaşamama vb.) Power Supply cihazınız da yeterli gelmiyor olabilir. Kasayı yeni topladığınız için böyle bir ihtimal de olasılık dahilinde. Bilgisayarınızın genel özelliklerini yazarsanız, herhangi bir güç sorunu olup olmadığını aşağı yukarı yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.

Ama siz yine de önce kabloları ve girişlerini kontrol edin. Bana sorununuz kablolarda veya girişlerinden kaynaklanıyor gibi geldi.

Hocam hiç dikkat etmedim ne zaman kaybolduğuna ama gidince bios'ta da görünmüyor muhtemelen temassızlık var bu arada sistem özellikleri

Core i5 3470 - 3.2Mhz
    2x4gb kingston 1600mhz ram
    Gigabyte GA-H77-D3H anakart
    Zotac Gtx660 ekran kartı
    Cooler Master 600W kasa

hatta geçen bu sistem için konu da açmıştım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

hocam hwsetupta sata girişlerinin ayarlarını bi kurcala istersen oradan da yapabilir. bios güncellemesi yapmayı dene. 

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
Toplam Hit: 858 Toplam Mesaj: 9