Dvd-Writer İçini Açtım
-
açtım.
kartları çıkardım motoruda çıkardım. lensi sarsmadan sildim daha hiç tecrübem yok öyle bi deneyim dedim yani.
bu arada markası write master. cd yi alıyor fakat okuyamıyor muhtemelen sorun lazerde. ayarı kaçmış olabilir.
bu dvd writer la ilgili fiziksel bilgi verebilecek kimse varmı ?
maksat muhabbet olsun.
-
Hocam aynı şey benimde başıma geldi. Lazerin açısını kaydırdım. Ayar vidalarını ne kadar kurcalasam da tutmadı. Araştırdığım kadarıyla optik bi cihaza bağlayarak ayar veriliyormuş. Yani insan eliyle yapılacak bişi deil. Işının dvd yüzeyine dik olarak düşmesi gerekiyor. Madem cihazı elden çıkardın lazer kafayı yakıcı bir silaha çevirebilirsin. Metacafe de videolar vardı. Çakmak niyetine kullanırsın. Ben deneyecektim ama benimki dvd-r cd-rw idi. Olmazdı muhtemelen.
http://www.metacafe.com/watch/2988541/dvd_laser_silah_yap_m/
-
-
yok zaten ümidi kesmiştik cihazdan merakımı gidermek için açtım. yinede. motor falan bi bakayım dedim işte. motordan düzensiz bi ses geldiğini zannettim ilk önce ama sanırım dengeyle ilgili bi şey var içinde tuzlukta ki pirinçler gibi sallayınca ses çıkarıyor.. neyse içinde ne halt var bilmiyorum.
lens dediğin gibi çok hassas su veya kolonyayla temizlemeyin diyolar hatta kuruyup üstünde iz bıraktığı için yani yeterince saf olmadığından.
en iyisi şu çakmak olayına bi bakayım ben.