Dvdrom Bozuldu Galiba

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

Arkadaşlar benim yaklaşık 1 yıllık asus dvdrw ım hemen hemen hiç kullanmadığımdan dolayı sanırım bozuldu.  masaüstü pc kullanıyorum. dvdrw im açma tuşuna basınca ışığı yanıyor fakat hiçbir ses gelmiyor. dolayısıla kapak açılmıyor.ataç yardımıyla açtım içinde sıkışan vs. hiçbirşey göremedim. Sizce ne olmuş olabilir ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    26kk025 bunu yazdı

Arkadaşlar benim yaklaşık 1 yıllık asus dvdrw ım hemen hemen hiç kullanmadığımdan dolayı sanırım bozuldu.  masaüstü pc kullanıyorum. dvdrw im açma tuşuna basınca ışığı yanıyor fakat hiçbir ses gelmiyor. dolayısıla kapak açılmıyor.ataç yardımıyla açtım içinde sıkışan vs. hiçbirşey göremedim. Sizce ne olmuş olabilir ?

Sata kablosuni bi cikartip tak hocam bende de olmustu, yeni sata alip taktigimda duzelmisti.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

teşekkür ederim. sata kablosunu söktüm üfledim tekrar taktım. sorun çözüldü dvdrw çalışıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Vay arkadaş ne üfürükmüş :)
    Bi üfürük nelere kadirmiş :) (bu arada kadirmiş,te A,nın şapkası olacaktı galiba ?)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Sen şanslıymışsın hocam :)

Vay arkadaş benimde 2 tane LG DVD RW var ikiside durduk yere, hiç bir şekilde çalıştırmadığım halde kendiliğinden çalışmaz oldu.

Ne yaptıysam olmadı. IDE kablosunu felan değiştirdim, içine hava tuttum, dvd'nin beynindeki yazılımı güncelledim [yada güncellemeye çalıştım :) ], açtım gözü sildim ne yaptıysam olmadı arkadaş :( bende uğraşmayı bıraktım.

Şimdi konu açılmışken sorayım, bu mered kullanılmazken neden bozulur? Birde yazdıklarım dışında yada yazdıklarıma dair bir önerisi/tecrübesi olan var mı paylaşabilirmi?

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
Toplam Hit: 943 Toplam Mesaj: 5