Dvdrom Bozuldu Galiba
-
Arkadaşlar benim yaklaşık 1 yıllık asus dvdrw ım hemen hemen hiç kullanmadığımdan dolayı sanırım bozuldu. masaüstü pc kullanıyorum. dvdrw im açma tuşuna basınca ışığı yanıyor fakat hiçbir ses gelmiyor. dolayısıla kapak açılmıyor.ataç yardımıyla açtım içinde sıkışan vs. hiçbirşey göremedim. Sizce ne olmuş olabilir ?
-
26kk025 bunu yazdı
Arkadaşlar benim yaklaşık 1 yıllık asus dvdrw ım hemen hemen hiç kullanmadığımdan dolayı sanırım bozuldu. masaüstü pc kullanıyorum. dvdrw im açma tuşuna basınca ışığı yanıyor fakat hiçbir ses gelmiyor. dolayısıla kapak açılmıyor.ataç yardımıyla açtım içinde sıkışan vs. hiçbirşey göremedim. Sizce ne olmuş olabilir ?
Sata kablosuni bi cikartip tak hocam bende de olmustu, yeni sata alip taktigimda duzelmisti.
-
teşekkür ederim. sata kablosunu söktüm üfledim tekrar taktım. sorun çözüldü dvdrw çalışıyor.
-
Vay arkadaş ne üfürükmüş :)
Bi üfürük nelere kadirmiş :) (bu arada kadirmiş,te A,nın şapkası olacaktı galiba ?) -
Sen şanslıymışsın hocam :)
Vay arkadaş benimde 2 tane LG DVD RW var ikiside durduk yere, hiç bir şekilde çalıştırmadığım halde kendiliğinden çalışmaz oldu.
Ne yaptıysam olmadı. IDE kablosunu felan değiştirdim, içine hava tuttum, dvd'nin beynindeki yazılımı güncelledim [yada güncellemeye çalıştım :) ], açtım gözü sildim ne yaptıysam olmadı arkadaş :( bende uğraşmayı bıraktım.
Şimdi konu açılmışken sorayım, bu mered kullanılmazken neden bozulur? Birde yazdıklarım dışında yada yazdıklarıma dair bir önerisi/tecrübesi olan var mı paylaşabilirmi?