DVI Kablosu İle Çift Monitör Kullanımı Nasıl Yapılır?
-
Herkese merhaba,
Ben şu an mevcut olan masaüstü bilgisayarıma iki tane monitör bağlamak istiyorum. Ekran kartımda ve monitörümde VGA çıkışı ile birlikte DVI çıkışları da mevcut.. Çıkışlar DVI - I Dual Link cinsinde, ikiside. Bağlayacağım iki monitörden birini VGA kablosu ile diğerini de DVI kablosu ile bağlayıp DVI kablosu ile bağlamış olduğum monitörümden dijital görüntü elde etmek istiyorum. Doalyısıyla en sağlıklı yolu bilen varsa ve paylaşırsa çok mutlu olacam.
-
Monitörün kablolarını bağla
sonra ekran kartının markasına göre ayarsayfası vardır
Nvidia ya da atı catalyst
ikinci monitör yapılandırma seçenekleri vardır
"Dual " secerssen iki farklı monitörün olur
clone secersen birbirinin aynı ik monitörün olur genel olarak
vga nın çözünürlüğünü düşük tut dvı'ınkini yüksek..
-
cevabın için çok teşekkür ederim fakat benim sormak istediğim aslında DVI kablosunun birkaç çeşidi var, DVI-D ve DVI-I kablo tiplerinden birini almam gerekiyor.. Almam gereken kablo bu ikisinden biri veya ikisi de uyumlu olabilir. Hangisini kullanmam gerektiği konusunda bilgi almak istemiştim aslında.. Büyük ihtimalle ikisi de oluyor çünkü digital olarak iletim yapan kablo uçlarında ikisi için aynı fakat kablolardan sadece biri hem analog hem de dijital olarak veriyi taşıyabiliyor, o da kablo ucundan karşılaştıracak olursak birinde olup diğerinde olmayan 4 pinlik bir kısım oluyor diye düşünüyorum..
-
ekran kartınının adını vereydin bari, google görsellerden bakarak yorum yapardım
-
Ekran kartım, ATI Radeon HD 5570..
Bu siteden bakacak olursak;
http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html#Page06
DVI-D Dual Link monitörümden , DVI-I Dual Link ekran kartımdan çıkış..
-
Monitörle beraber DVI kablo vermediler mi?
-
Yok ya vermediler maalesef..
-
tamam ekran kartı ile kablo vermediler ama peki DVI kablo alacak durum yokmu ?