Dyndns Tarzi Bir Hizmet Vermek İcin Neler Gerekir ?
-
Evet arkadaslar
Isi bilen ve bilgisi olan var mi ? Bir arkadasla arastiriyoruz.
Su anlik bildigimiz kendi serverimizin olmasi gerektigi. Kendi cp mizin ve yonlendirme icin domainlerimizin olmasi gerektigi ve birde routerlar icin api mizin olmasi gerektigi.
Baska ne gerekir ? Vereceginiz her bilgi icin tesekkurler.
-
up
-
Birçok şey yazmak istedim ama hep senin vereceğin yanıta bağımlıydılar.
Sormak istediğim bu hizmeti satmak istediğin hedef kitle nedir? Ev / Ufak işletme kullanıcıları mı, resmi kurumlar mı nedir buna göre sistem hazırlanmadan önce ve bittikten sonra sonra takip edilmesi gereken adımlar farklı.
Aslında cevap her ne olursa olsun, bir hizmet olarak satılmak üzere dinamik dns sistemi oluşturmanın büyük zorluğu yok. Hepsi bu : DNS Server + API + İstemci
Sıkıntı, kullanılacak cihazların senin hizmetini desteklemesi. Bana kalırsa, yüzlerce modem / router üreticisi olduğundan bu kısım "sıkıntılı" olmalı ki bu tür bir hizmete en çok ihtiyaç duyulacak DVR cihazlarında kendi üreticilerinin DNS istemcileri hazır geliyor. Ben bugüne kadar ev ve ufak işletmelerde no-ip, dyndns ve tzo (dyndns tarafından satın alındı) dışında dinamik DNS istemcisi içeren cihaza çok nadir denk geldim. Senin hizmetinle çalışma yeteneği olmayan bir cihaza sahip muhtemel müşteriye masaüstü istemcisi vb. çözümü sunarak satış etkili olmaz.
Yine başa döndük, hizmeti kime satacaksınız?
-
Yazmışlar zaten DNS server + webapi ve istemci
DNS server olarak MySQL backend'li bir Bind veya direk powerdns kullanırsan tadından yenmez
-
aslnda hedef hepsi hocam. lakin bir yerden baslamak gerek. ev ve sirketlerle baslariz gibime geliyor.
-
O zaman çözmen gereken şeyler var.
Bir yanda modem / router / dvr'larda kullanmak için senelik 40$ vererek 30 farklı cihazda destekleneceğinden ve dolayısıyla kulanabileceğimden emin olduğum dyndns var. Bu cihazlardan bazılarının üreticisi iflas edeli 10 yıldan fazla olmuş.
Burada sen kesinlikle çözüm değilsin.
Bir de masaüstü istemcilerin yeterli olduğu senaryolarım var. Burada senin hizmetinin potansiyeli var ancak bu sefer de onlarca ücretsiz alternatifinden dolayı avantajı yok.
Bir fark yaratmadan bunun satılması güç. Evet bir yerden başlamak doğru, ama bu demek değil ki bodoslama girişilsin.
Kolay gelsin, başarılar dilerim. -
hocam umut kalacagina umut kalsin.
ufak ufak baslanip surdurulebilir.