folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder E-Kitap Nasıl Oluşturulur, E-Kitap Ve PDF'in Kopyalanması Paylaşılması Nasıl Engellenir?

E-Kitap Nasıl Oluşturulur, E-Kitap Ve PDF'in Kopyalanması Paylaşılması Nasıl Engellenir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Merhaba, bir konuda e-kitap hazırlamak istiyorum ve bu kitabı sadece sınırlı sayıda kişiler ile paylaşmam gerekiyor. İnternette biraz araştırdım ancak detaylı bir bilgi bulamadım özellikle oluşturmaktan ziyade korunmasına yönelik pek bir açıklama göremedim. Bir e-kitap nasıl oluşturulur? İznim dışında dağıtılmasını, paylaşılmasını nasıl engellerim? (%100 elbette değildir ama mümkün olduğunca)

Veya PDF olarak mı hazırlamalıyım? Aynı sorular onun içinde geçerli paylaşılmasını nasıl engellerim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

PDF'in içeriğin kopyalanmasını engelleyen bi yöntem vardı. Adam kopyalasa bile simgeler çıkıyor ve işine yaramıyordu. Birde fligran olarak imza atıyordun. Misler gibi... Aklıma gelmiyor bi türlü. Birileri yeşillendirir birazdan...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    Rabinski bunu yazdı

PDF'in içeriğin kopyalanmasını engelleyen bi yöntem vardı. Adam kopyalasa bile simgeler çıkıyor ve işine yaramıyordu. Birde fligran olarak imza atıyordun. Misler gibi... Aklıma gelmiyor bi türlü. Birileri yeşillendirir birazdan...

Böyle birşey mümkünse süper olur.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

PDF'ye eklenen korumaların pek çözüm sunacağını sanmıyorum. Ekran görüntüsü alınıp screen readerlar ile yazıya çevrilip tekrar pdf olarak derlenebilir fazla uzun da sürmez.

En iyisi sayfalara kocaman filigran eklemek. Ne çok saydam olsun ne çok opak olsun. Ve tüm sayfayı çapraz bir şekilde kaplasın ki programlarla hiçbir bölümü okunamaz hale gelsin.

Abbys fine reader programı ile filigran eklenmiş örnek bir sayfayı okutmaya çalış okursa filigranı biraz daha opaklaştır. Program okuyamayana kadar deneme yanılma yoluyla filigranı % kaç opaklıkla ekleyeceğini bulursun.

Böylelikle en son çare oturup elle yazmak olur ki onu yapacak işsiz varsa allah onu ıslah etsin :D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Yokmu bu işlerden anlayan biri?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Bu tur islerde flash daha guvenilirdir ancak insan oglu gordugu degerli olan herseyi bisekilde tek tek harf harf yazar yine copyalar.

Pdf sifreleme var ama bi lisans alan yine dagitir piyasaya duser

http://m.youtube.com/watch?v=OHar0No0swc

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek

hacam dağıttığın kişilerde dökümanın kalıcılığı önemli değilse sanırım kullanım süresi tanımlanabiliyordu diye hatırlıyorum.

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

PDF  her türlü kopyalanabiliyor hocam. Bir sürü crackli yazılımlar var bir şekilde kopyaladım ben ne zaman sorun olsa.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Bu internette boy boy satılan pdf e-kitaplar için paylaşımı nasıl engelliyorlar?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek

vaktiyle tam istediğin şekilde pdf şifreleyici ve pdf okuyucu bir yazılım geliştirmiştim hocam. Sadece windows platformunu destekliyordu. 1 pcde çalışıyordu. Ama arkadaşların dediği gibi millet sayfa sayfa screen çeker yine kopyalar istedikten sonra.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Google drive a yüklersin kimse indiremez sadece okur

ama sayfaları print screen yaparlar yine de alırlar.

Toplam Hit: 2426 Toplam Mesaj: 11
e-kitap pdf kopyalama engelleme