E-Mail Okuyan Botları Engelleyebilme [Soru]
-
oluşturduğum sitelerde sayfaya mail adresi ekliyorum info@xxxx.com gibi fakat bir gün geçmeden o mail adresine sürekli spam mailler geliyor. Bunu engelleyebilmek için resim olarak eklemek var fakat link verirken mailto: kısmınıda okuyan botlar oluyor, bunları engelleyebilmek için veya sadece arama motorunun botlarının siteyi okumasına izin vermek gibi birşey mümkün mü ? yada bu olaya bir çözüm bulan varmı ?
-
info[et]xxxx.com
info@xxxx[nokta]com -
Google Mail Hide http://www.google.com/recaptcha/mailhide/
-
bilmiyorum da.
resim olarak ekleyenler genelde link vermiyor. link verme hocam :)
-
aslında şöle söleyim erişebilirlik sebebiyle bunun orada yazı gibi yazması gerekiyor [et] bu olabilir fakat iş görmüyor malesef normal formatında olmalı istediğim şey bot'ları engelleyebilmek Arama Motoru botları sabittir diye düşünüyorum onun haricinde hiç bir bot'a izin vermesek
-
Normalde robots.txt ile yapardık ama bahsettiğin email harvesterlar genelde robots'a uğramıyor diye biliyorum.. Blacklist yapmak kolay da, sadece googlebota falan izin veren whitelist nasıl yapılır onu bilemiyorum.
edit: Şahsi fikrimce en rahatı eposta filtrelemek ve sallamamak.. ÇOK mu mail geliyor ki?
izzmarit tarafından 27/Ara/12 16:46 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdı
Normalde robots.txt ile yapardık ama bahsettiğin email harvesterlar genelde robots'a uğramıyor diye biliyorum.. Blacklist yapmak kolay da, sadece googlebota falan izin veren whitelist nasıl yapılır onu bilemiyorum.
edit: Şahsi fikrimce en rahatı eposta filtrelemek ve sallamamak.. ÇOK mu mail geliyor ki?
çok veya az değil zaten mevzusu günde 5 tane kadar geliyor. benim için sorun olan kısmı engellilere uygun bir sayfa hazırlamak doğal olarak onların kullandığı programlar HTML etiketlerini vs. gözeterek işlem yapıyor oyüzden farklı oyunlar oynama şansım olmuyor malesef.
Aklıma gelen Arama motorunun botları sabittir sadece onlar gelsin başkası gelmesin gibi şuan bir kez e-mail adresi gitti doğal olarak artık spam geliyor e-postayı kapatıp yeniden başka isimle oluştururumda sonuç olarak tekrar o e-postayıda alıcaklar o olmasın diye zaten istiyorum.
Alternatif Resim olsun tamam fakat başta sölediğim erişilebilirlik sebebiyle onun bir anlamı yok.
[et],[nokta] yazmak buda doğru sonucu vermiyor çünkü bunun e-postaya bağlantı olması lazım doğal olarak mailto:'da bu şekilde yazamam bu botların mailto: okuyanlarıda vardır diye düşünüyorum.
-
Kaynak koduna sayfada görünmicek bir şekilde 1000 adet mail adresi ekle, mail toplayan araç overflow verir tahminen
500 karakterli bir mail adreside ekleyebilirsin ek olarak
mmail@hotmail.comail@hotmmail@hotmail.comail.com.com da ekle :D
Denemek lazım
DE5TROY3R tarafından 27/Ara/12 20:02 tarihinde düzenlenmiştir -
DE5TROY3R bunu yazdı
Kaynak koduna sayfada görünmicek bir şekilde 1000 adet mail adresi ekle, mail toplayan araç overflow verir tahminen
Denemek lazım
bu baya mantıklı geldi sitenin başına böyle birşey ekleyip okutursak devamındaki e-postaları okuyamayacaktır muhtemelen :) ama denemek lazım bunu nasıl test edicem bilemiyorum :)
-
sezeruludag bunu yazdıDE5TROY3R bunu yazdı
Denemek lazım
bu baya mantıklı geldi sitenin başına böyle birşey ekleyip okutursak devamındaki e-postaları okuyamayacaktır muhtemelen :) ama denemek lazım bunu nasıl test edicem bilemiyorum :)
"email spider" diye aratınca çıkıyorlar oradaki programları deneyebilirsin :)