E-Satış Vergi, Fatura
-
Beyler kafama takılan bi soru var. şimdi bi marketten ucuza kasadan geçip satın aldıgım elimde fişi olan yani verigisni ödediğim bir ürünü. gitti gidiyor vs gibi sitelerde üzerine bir miktar koyup satsam. vergi cezası yermiyim. yani ürün aslında ikinci el hiç kullanılmamış sıfır olmuş oluyor.
ben bu ürünleri satarken ikinci el diyemi satacağım. sıfır diyemi satacagım. sanrıım ikinci el hiç kullanılmamış diye satacağım böyle bişey yapmak istiyorum. ama bu vergi muhabbeti beni işten alıkoyuyor. daha önce böyle bişey yapaan varmı. internetten satın alıp yine internetten satanları duydum ama bu ne olur.
-
Sıfır diyeceksin, hiç açılmamış ambalajında ise...
Gittigidiyor senin adına zaten ödüyor vergi... Rahatlıkla satabilirsin. Zaten bir ürünle hiçkimse senle uğraşmaz. Ancak bu satışın ayda/yılda belli bir miktarı geçerse maliye gelip hop napıyorsun sen diyebilir.
-
öyle 3-5 tanede yemezsin ama biraz adet artarsa bir geçirir maliye ömür boyu çalışsan ödeyemzsin..200 bin tl vergi cezası yiyen arkadaşım var gittigidiyor üzerinden
-
streetw1se bunu yazdı
Sıfır diyeceksin, hiç açılmamış ambalajında ise...
Gittigidiyor senin adına zaten ödüyor vergi... Rahatlıkla satabilirsin. Zaten bir ürünle hiçkimse senle uğraşmaz. Ancak bu satışın ayda/yılda belli bir miktarı geçerse maliye gelip hop napıyorsun sen diyebilir.
işte senin gibi yanlış bilgilendirenler yüxzünden millet binlirce liralık ceza yiyor.
Gittigidiyor senin yerine vergi ödemez.Senden kestiği % 10 luk hizmet bedelinin vergisini öder.
Sen sattığın ürünün vergisini kendin ödersin..
-
abi ayda 1 ürün satıp 10 lira kar etmeyle iş yapıyorum denmez, birazdaha araştırdım maliyenin hangi şartlar yerine geldğinde çöktüğü net değil ortada şukadar ciro satış durumunda enselenirsin gibi bir durum net değil, o yüzden 20 lira kazanacagım diye ömür boyu borç ödemenin bi manası yok.