E-Ticaret Scripti İle İlgili.
-
Hocalar merhaba.
Merak ettiğim birşey var bildiğiniz klasik eticaret scriptlerine (opencart, magento , prestashop , ecommerance ) etc.
Bu genelde knight siteleri felan kullanıyor örnek
bu sitelere bakiye ekliyorsunuz , banka havalesi vs. ödemeniz hesabınıza geçince sonra istediğiniz ürünü otomatik alıyorsunuz bakiyenizden düşüyor. Bu sistem opencarte felan uyarmı yoksa illa özel mi yazdırmak lazım ?
-
bildiğim kadarıyla bunlar PİN veya APİ destekli siteler hocam. Özel bir yazılım olma ihtimali daha yüksek. Zira, bunlarda bildiğin kredi alıyor yapımcılardan ve kullanıcılarına öyle kredi aktarıyor. Online ödeme sayeside de hızlıca kredi yükleme imkanı var.
-
C_e_Z_a bunu yazdı
bildiğim kadarıyla bunlar PİN veya APİ destekli siteler hocam. Özel bir yazılım olma ihtimali daha yüksek. Zira, bunlarda bildiğin kredi alıyor yapımcılardan ve kullanıcılarına öyle kredi aktarıyor. Online ödeme sayeside de hızlıca kredi yükleme imkanı var.
hocam bende aynısını yapıyorum fakat manuel yapıyorum yani ödemeyi yapan müşteriye kodu PIN i yani eposta veya mesajla gönderiyorum fakat bunlar önceden satın aldıkları kodu sistemden otomatik verdiriyor.
bizim sistemlere uymaz mı bunlar ?
-
PanxeR bunu yazdıC_e_Z_a bunu yazdı
hocam bende aynısını yapıyorum fakat manuel yapıyorum yani ödemeyi yapan müşteriye kodu PIN i yani eposta veya mesajla gönderiyorum fakat bunlar önceden satın aldıkları kodu sistemden otomatik verdiriyor.
bizim sistemlere uymaz mı bunlar ?
Onlara modül yazılıp tema entegre ettirilebilir ama bu da neredeyse özel yazılım maliyetini bulur. Ayrıca bu tarz işlerde sunucu ve site güvenliği önemli olduğundan bu tarz açık kaynak kodlu yazılımlara güvenmemenizi öneririm. Hele birde önceden aldığınız kodları sisteme siz yükleyecekseniz yani aldığınız firmanın APİ desteği yoksa kesinlikle uzak durun açık kaynak kodlu yazılımlardan. PIN lerinizden olma ihtimalini gözönünde bulundurunuz.
-
hediye çeki özelliğini editleyerek kullanabilirsin sanırım hocam
-
gameboos-e-pin-satis-scripti
bu imiş , bakalım
-
Opencart Hediye Çeki sistemini editleyerek yapabilirsin. Ayrıca son sürümlerde kredi sistemi de var diye duydum, inceleme şansım olmadı