E-Ticaret Siteleri Hakkında
-
E-ticaret sitesi açıp ürünleri yasal olarak satmak istiyorum.Bu işin yasal boyutu nedir.Vergi levhası falan filan.Yani dükkan açmadan yasal olarak E-ticaret sitesi açıp ürün satabilirmiyim.Bu konuda bana bir önbilgi verirseniz çok memnun olurum.Nasıl bir vergilendirme sistemi içine girerim ?
-
Yasal olarak satmak istiyorsan fatura kesmelisin bunun içinde vergi levhan elbette olacak anlayacağın normal bir firma açıyorsun satışlarını da net üstünden yaparsın vergilendirme olayı içinde bir muhasebeciye git gerekli bilgiyi alırsın
-
1500 tane E-ticaret konusu var forunda 1000 tanesinde aynı sorular ve cevaplar var...
Az aramaya alışın
http://tahribat.com/Forum-E-Ticaret-Hakkinda-Kafama-Takilan-Bir-Kac-Soru-176983/1/#2127560
-
Yasal bir e-ticaret sitesi açmak için öncelikle ilk başta şahıs şirketi kurman gerekir. Şahıs şirketi kurma adımları ise şunlardır.
Eğer şirket kurup fatura kesmezsen maliye'de denetime takılırsa ağır cezalar yiyebilirsin.
E-ticaret sitesi için sanal pos uygulaması gerekir, bunun için bankalarla baya bir cebelleşmen gerekir. Herkese vermiyorlar sanal postu çünkü.
Sonrası ilk başta hazır e-ticaret paketi alıp para dökmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Kargolar ile anlaşma sağlamasın.
Güven vermelisin.
Gibi gibi şeyler. Soracağın olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
-
Eger sanal pos alamazsan da alternatif sistemlere yönelirsin sirket olduktan sonra. ipara gibi, payu gibi. Tabi bunlarla ugrasirken site aktif oldugunda paypal ile idare etmeyi denersin.
-
DawnOfDarkness bunu yazdı
Eger sanal pos alamazsan da alternatif sistemlere yönelirsin sirket olduktan sonra. ipara gibi, payu gibi. Tabi bunlarla ugrasirken site aktif oldugunda paypal ile idare etmeyi denersin.
iyzico payu öneririm sanal pos olabılır ama taksıt olayına gıreceksen sanal pos ıcın her bankanınkı ıle ayrı ayrı ugrasman gerekecek startuplar ıcın gereksız bir külfet ilerede ciron trliyonları buldugunda yuzbınlerı buldugunda aylık bankalar sana teklifte bulunur ozaman degerlendırırsınız ona göre ;)