E-Ticaret Xml Entegrasyonu
-
Merhaba arkadaşlar,
Yaptığım e-ticaret sitesinde bir tedarikçiden xml aldım.benim merak ettiğim bu entegrasyonlarda mantık nasıl işliyor.yani aldığım bu xml i direk veritabanına mı yazmalıyım yoksa ürünleri direk xml den çekip sitede mi göstermeliyim.xml den ürünleri ve kategorileri sorunsuzca kendi veritabanıma çekebiliyorum ama işin mantığını merak ettim diğer sistemlerde nasıl çalışır asıl oluru nedir.
sonuçta xml deki bu ürünler sürekli güncelleniyor ve fiyatları sürekli değişiyor.birde stok sorunu var tabi,sanırım stoklarda sürekli güncelleniyor.direk veritabanına çekersem stok sorun çıkartabilir. -
yohmu cevap vericek :(
-
hocam direk manglerman a ulaş yardımcı olur ;)
not: kendisi baya bu işler le ilgili çalıştı.
mYMusti tarafından 05/Ara/13 13:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Cado_ bunu yazdı
yohmu cevap vericek :(
Hocam bizim de eticaret sitemiz var xml ile çalışıyoruz. Fakat türkiye'de xml'e güvenme. Sürekli senin kendinin güncellemen gerekiyor. Günlük Mümkün mertebe. Kendisi otomatik güncellemiyor.
-
Ben xml leri veri tabanina kaydediyorum, gunluk olarakta xml leri guncelliyorum. Ben dedigime bakma bilgisayar yapiyor. :)
Her urunun ismini kullanilarak benzersiz bir etiket degeri veriyorum, bu sayede yeni bilgiler girildikten sonra urun hakkinda yapilmis yorumlar kaybolmamis oluyor. Bilgiler guncellenirken eski fiyat bilgilerini de baska bir yere kopyaliyorum, oh mis. Al sana fiyat gecmisi...
Site (pazar.org) e-ticaret sitesi degil ama muhtemelen benzer mantikta calisiyordur. -
bende öyle bir şey yapmayı planlıyorum zaten daha doğrusu son çare öyle yapıcam :) ama ideasoft gibi sistemlerde nasıl çalışıyor merak ettim.ideasoft otomatik güncelleme garantisi veriyor misal.onu merak ettim dediğin gibi programlamı yapıyorlar diye
-
neyse job yazmaya karar verdim.programla günlük stok ve fiyat kontrolü yaptırcam.sanırım tek olur ve mantıklı yanı bu.sonuçta kullanıcıya her gün ürünlerini kontrol et diyemem :)