E-Ticaretle İlgili Kanuni Gereksinimler
-
Merhaba;
Kredi kartı hizmeti veren bi site açmayı düşünüyorum. nasıl bir site olduğunu anlatayım; yalnızca kredi kartı ile alınabilenecek bir ürünü kredi kartına sahip olmayanlar için bana yapılan havaleyle satacağım. yani 18 yaş altına hitap edicek genellikle.yani ürünü kendi kartımla alıp,bana havaleyle gelen parayı kullanıcam. tabi ürün için komisyonda alacağım. fazla değil 2-3 tl kadar. şimdi ben bu işi tamamen yasal yapmak istiyorum. ne yapmam gerekir yasal hale getirmem için ? sonuçta satış yapacağım şeyler ; hosting hesabı,rapid hesabı,oyun paketleri,uçak biletleri gibi şeyler olucak.tamamen sanal şeyler. e-ticaret in hukuki açıdan gereksinimlerini bilen bi müridimiz yardımcı olursa sevinirim.
-
hocam ,
Bu mantığı sisteme döken siteler var, onlar tr dışındaki bankalarla çalışıyorlar sebebini anlamadım ama sanırım oradan daha ucuza hallediliyor bu tip meseleler.
birde komisyon olayı, neredeyse sıfıra indirmemişsin- benim bildiğim o tip yerler yapılan satışın %30'u komisyon alır.
detaylı bir araştırma şart. -
fazla para kazanmak için yapmayı düşünmüyorum. ürün 10 tl de olsa 100 tl de olsa sonuçta ben sadece kredi kartımı kullanıcam, para onlardan gelicek. en fazla 5 tl alırım ürün başına. ve yanlış anlaşılma olmasın diye eklim; ürünler bana ait ürünler değil. servage,hostingzoom,rapidshare gibi yerlerden aldığım şeyler olucak. ürün demek yerine hizmet desem daha doğru olur sanırım.
-
peki sen bu sistemi açtın diyelim ..
ben geldim senin sitene diyeceğim ki şu siteden git şu ürünü al diyeceğim galiba sende diyeceksin şu kadar yolla ben sana yolllayacağım sende
o siteye girip benim verdiğim bilgiler dahilinde bana kargoyla satın alacaksın olay bumudur.
yok olay bu ise zaten bir çok e ticaret sitesinin direk hesaba havale gibi bir işlemi var ..
şimdi bu işlem olan bi sitede aktarım daha hızlı olur ... nie ...
ben satın alacağım şeyin parasını sana havele ile geçince yada EFT ile bir gün sonra geçme ihtimali var
yada bankadan sana havale yapsam zaten 12 milyon gibi bir para vereceğim nie vereyim..
hadi banka kartım olsun diyelim ordanda min 3 tl vereceğim hoş bu diğer site içinde geçerli...
yani para sana gelecek sen alış veriş yapacan ürün bana gelecek çok yavaş
ve güven vermeyen bir sistem olacağına inanıyorum..
bunlar seninb şevkini felan kırmak için söylenen sözler değil, başarısızlıkla karşılaşırsan moralin bozulmasın diye söylenen şeyler :)
umarım tutturabilirsin bu işi yapan bir firma tanımıyorum zaten :) iii olur ufak müridler için.
kolay gelsin kardşm :)
konu dağaldı galiba hukiki açıdan olaylar kolay...
gir e ticaret sitelerine vizyonlarını, politikalarını, güvence sistemlerini felan oku tek tek kendi kafana uyan tasarıma göre edit le :)
kolay gelsin
-
nerden gerek duydunki boyle bişeye aslında güzel fikir ama ben olsam arkadaştan abimden falan isterim internetten birinden değil malum herşey sanal :D