E Zirt Pirt Degisiyo Bu IP
-
herkese selam
uzun süredir izlemekte oldugum bi bilgisayar; önceleri statik ip kullaniyordu, sonrasinda internet sebekesi degisti ve dinamik ip ye gecti..eskiden ip sabitken izlemem kolay oluyordu, tek numarayla istedigim gibi ulasiyordum simdiyse internete her girip ciktiginda degisen bir ip si var.. o bilgisayardan sabit bir ip alacak kadar bazen hükmedebiliyorum o bilgisayara ama kesin cözüm verecek sabit bir ip nasil alirim tam bilmiyorum
ehlilerden yardim , simdiden tesekkür...
-
adamın modeminde dyndns yada no-ip ayarı vermeye yarayan olaydan varsa işin kolay modeme noip.com yada dyndns.org dan alıcağın hesabın şifresini giriyosun orda oluşturuduğun hostname i yazıyosun adam ip değişse bile o host herzamana damın ip numarasına yönlü oluyo.
eğer modeminde bu yoksa yada modeme erişimin yoksa yine aynı şekilkde no-ip.com a üye oluyosun ve bu adamların bi programı var no-ip updater adam salaksa trayde çalışan bu programı görmeyecektir. bunlar opensource programlar ve open bir API kullanıyolar yani bunu trojanlar için uygun verisonunu yazmakta sana kalmış bir NT servisi olarak yazıcaksın bunu ve servisi kaydediceksin kellenin sisteme.
belkide bu iş için yazılmış dynamic ip değiştiren dalga vardır bilemiyorum.
-
http://www.no-ip.com/ Buraya kayıt ol.Örneğin abc.no-ip.com gibi oraya girince senin pcnin
ipsine yönleniyor.Sitenin programı var.Onu sürekli açık tutarsan ip değiştiğinde program otomatik olarak güncelleyecektir bilgilerini.