Ebay Alışveriş Sorunum Yardım Lütfen
-
İyi akşamlar herkese. İlk defa ebaydan alışveriş yapmaya kalktım bir arkadaşım için hediye bakıyodum. Yalnız kredi kartım olmadığı için bir arkadaştan kartını rica ettim.
İlk önce paypala üyelik açtım ve kartı tanıttım. Karttan 3 tl çekti ve bir kod yolladığını kodun bankadan alınabilceğini söledi onaylama işlemi için. Arkadaşa ulaşamadığımdan dolayı kartı onaylatmadan alışveriş yapmaya kalktım.
Bir sorun çıkmadı ürünleri aldım ve ödeme durumları tamamlandı olarak gözüküyor. Hatta emailime ödeme makbuzları geldi.
Yalnız şöyle bi sorun var. Arkadaşın banka hesabına baktığımızda hesaptan tek kuruş bile çekilmemiş yani ne paypalın çektiği 3 tl nede benim yaptıgım alışverişlerin ücretleri.
Bu para şimdi nerden çekildi? Yada çekildi mi?
Daha önce hiç böle alışveriş yapmadığım ve bu şeylerden hiç mi hiç anlamadığım için yardım etseniz iyi olacak :) -
Konunun cevabını bilmiyorum fikir de yürütemiyorum ama %90 o para çekilmiştir :)
Ya bir sonraki extrada gelir yada arkadasın görmemiştir , vss vss ...
Dediğni gibi bır durum olacagını sanmıyorum ...
TAKIP _______ -
JiggSaw bunu yazdı
Konunun cevabını bilmiyorum fikir de yürütemiyorum ama %90 o para çekilmiştir :)
TAKIP _______ya bu kredi kartıyla hesap numarası ayrı şeyler mi? ekstreyi nerden öğreniyoruz
-
Reberals bunu yazdıJiggSaw bunu yazdı
TAKIP _______ya bu kredi kartıyla hesap numarası ayrı şeyler mi? ekstreyi nerden öğreniyoruz
hesap hareketlerine baksın anlık görebilir. Kodda gözükür 3 tl çektiği kod bi dahaki ekstreyi beklemeye gerek yok
-
Schwarz bunu yazdıReberals bunu yazdıJiggSaw bunu yazdı
hesap hareketlerine baksın anlık görebilir. Kodda gözükür 3 tl çektiği kod bi dahaki ekstreyi beklemeye gerek yok
yalnız adamın elinde hesap hareketlerine bakıcak bişi yok. Müsteri numarası ve şifreni bile bilmiyo ve şuan kampta olduğu için arayamıyoda bankayı tek merakım paranın gerçekten çekilip çekilmediği çekildiyse nerden çekildiği ve ürünlerin gelip gelmiyeceği :D
-
hacı yeni gördüm bekleyen işlemlerdedir muhtemelen sıkıntı cıkmaz yani..
CooLSTuFF tarafından 31/Oca/14 00:48 tarihinde düzenlenmiştir -
CooLSTuFF bunu yazdı
+1.
Öncelikle mürid şunları diyeyim. Kartı onaylamadan alışveriş YAPILAMIYORDU. Yani en son böyle idi. Peki kartı nasıl tanıtıcan :
3 Tl kart ekler eklemez kesmiştir. Kesmeme gibi bir şansı yok. ;) Ödeme gitti bitti. Ödeme bilgileri internet şubesinden kolayca görülebilir. İnter şubesine girince parayı çeken -paypal oluyor bu durumda- Paypal... gibi bir yazı görürsün. Onun sonunda kod yazıyor. Onuda paypal a giriyorsun kart onaylanıyor.
Kart onayın olmadan parayı çekme gibi bir ihtimali yok bence. Ama bunu öğrenmek adına support ticket açman lazım paypal a. Başka türlü diğer harcamaların çekilip çekilmediğini bilemezsin. 5 dk oturup ticket yazarsan, en geç yarın öğlene kadar cevap gelir sanırım. ;)
Edit: Ebay.com üzerindeki "My summary" kısmına gir. "Order" kısmında eğer siparişin gözüküyorsa paypal onaylamıştır ödemeni...
palakan229 tarafından 31/Oca/14 00:56 tarihinde düzenlenmiştir -
palakan229 bunu yazdıCooLSTuFF bunu yazdı
+1.
Öncelikle mürid şunları diyeyim. Kartı onaylamadan alışveriş YAPILAMIYORDU. Yani en son böyle idi. Peki kartı nasıl tanıtıcan :
3 Tl kart ekler eklemez kesmiştir. Kesmeme gibi bir şansı yok. ;) Ödeme gitti bitti. Ödeme bilgileri internet şubesinden kolayca görülebilir. İnter şubesine girince parayı çeken -paypal oluyor bu durumda- Paypal... gibi bir yazı görürsün. Onun sonunda kod yazıyor. Onuda paypal a giriyorsun kart onaylanıyor.
Kart onayın olmadan parayı çekme gibi bir ihtimali yok bence. Ama bunu öğrenmek adına support ticket açman lazım paypal a. Başka türlü diğer harcamaların çekilip çekilmediğini bilemezsin. 5 dk oturup ticket yazarsan, en geç yarın öğlene kadar cevap gelir sanırım. ;)
Edit: Ebay.com üzerindeki "My summary" kısmına gir. "Order" kısmında eğer siparişin gözüküyorsa paypal onaylamıştır ödemeni...
hocam "order" dediğin " purchase" bölümü galiba burda gözüküo siparişlerim. Rahatladım biraz bekleyeyim yarını neyse bankayı ararız yarın zaten kartıda onaylatırırım paypaldan
-
benzer bir durum da benim başıma geldi google play devoloper hesabı alırken 3 internet sorunu nedeniyle 3 kez ödeme yapıldı
ve mail olarak 3 tane fatura g,b,s,nden bişi geldi ama kredi kardı hesap hareketlerine baktığımda tek ücret kesilmişdiii yani kısacası sen ödeme yapmak iste yeterki her türlü alıyolar senden onu nee eksik nede fazla