folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ebay Alışveriş Sorunum Yardım Lütfen

Ebay Alışveriş Sorunum Yardım Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

İyi akşamlar herkese. İlk defa ebaydan alışveriş yapmaya kalktım bir arkadaşım için hediye bakıyodum. Yalnız kredi kartım olmadığı için bir arkadaştan kartını rica ettim.

İlk önce paypala üyelik açtım ve kartı tanıttım. Karttan 3 tl çekti ve bir kod yolladığını kodun bankadan alınabilceğini söledi onaylama işlemi için. Arkadaşa ulaşamadığımdan dolayı kartı onaylatmadan alışveriş yapmaya kalktım.

Bir sorun çıkmadı ürünleri aldım ve ödeme durumları tamamlandı olarak gözüküyor. Hatta emailime ödeme makbuzları geldi.

werwe

Yalnız şöyle bi sorun var. Arkadaşın banka hesabına baktığımızda hesaptan tek kuruş bile çekilmemiş yani ne paypalın çektiği 3 tl nede benim yaptıgım alışverişlerin ücretleri.

Bu para şimdi nerden çekildi? Yada çekildi mi?

Daha önce hiç böle alışveriş yapmadığım ve bu şeylerden hiç mi hiç anlamadığım için yardım etseniz iyi olacak :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Konunun cevabını bilmiyorum fikir de yürütemiyorum ama %90 o para çekilmiştir :)

Ya bir sonraki extrada gelir yada arkadasın görmemiştir , vss vss ...

Dediğni gibi bır durum olacagını sanmıyorum ...

TAKIP _______

İmza YOK !!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    JiggSaw bunu yazdı

Konunun cevabını bilmiyorum fikir de yürütemiyorum ama %90 o para çekilmiştir :)

TAKIP _______

ya bu kredi kartıyla hesap numarası ayrı şeyler mi?  ekstreyi nerden öğreniyoruz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    Reberals bunu yazdı
    JiggSaw bunu yazdı

TAKIP _______

ya bu kredi kartıyla hesap numarası ayrı şeyler mi?  ekstreyi nerden öğreniyoruz

hesap hareketlerine baksın anlık görebilir. Kodda gözükür 3 tl çektiği kod bi dahaki ekstreyi beklemeye gerek yok

Ignorance is bliss.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı
    Reberals bunu yazdı
    JiggSaw bunu yazdı

TAKIP _______

hesap hareketlerine baksın anlık görebilir. Kodda gözükür 3 tl çektiği kod bi dahaki ekstreyi beklemeye gerek yok

yalnız adamın elinde hesap hareketlerine bakıcak bişi yok. Müsteri  numarası ve şifreni bile bilmiyo ve şuan kampta olduğu için arayamıyoda bankayı tek merakım paranın gerçekten çekilip çekilmediği çekildiyse nerden çekildiği ve ürünlerin gelip gelmiyeceği :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CooLSTuFF
    CooLSTuFF's avatar
    Erkek

hacı yeni gördüm bekleyen işlemlerdedir muhtemelen sıkıntı cıkmaz yani..

CooLSTuFF tarafından 31/Oca/14 00:48 tarihinde düzenlenmiştir

bir kere veren orospu olur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek
    CooLSTuFF bunu yazdı

+1.

Öncelikle mürid şunları diyeyim. Kartı onaylamadan alışveriş YAPILAMIYORDU. Yani en son böyle idi. Peki kartı nasıl tanıtıcan :

3 Tl kart ekler eklemez kesmiştir. Kesmeme gibi bir şansı yok. ;) Ödeme gitti bitti. Ödeme bilgileri internet şubesinden kolayca görülebilir. İnter şubesine girince parayı çeken -paypal oluyor bu durumda- Paypal... gibi bir yazı görürsün. Onun sonunda kod yazıyor. Onuda paypal a giriyorsun kart onaylanıyor.

Kart onayın olmadan parayı çekme gibi bir ihtimali yok bence. Ama bunu öğrenmek adına support ticket açman lazım paypal a. Başka türlü diğer harcamaların çekilip çekilmediğini bilemezsin. 5 dk oturup ticket yazarsan, en geç yarın öğlene kadar cevap gelir sanırım. ;)

Edit: Ebay.com üzerindeki "My summary" kısmına gir. "Order" kısmında eğer siparişin gözüküyorsa paypal onaylamıştır ödemeni...

palakan229 tarafından 31/Oca/14 00:56 tarihinde düzenlenmiştir

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    palakan229 bunu yazdı
    CooLSTuFF bunu yazdı

+1.

Öncelikle mürid şunları diyeyim. Kartı onaylamadan alışveriş YAPILAMIYORDU. Yani en son böyle idi. Peki kartı nasıl tanıtıcan :

3 Tl kart ekler eklemez kesmiştir. Kesmeme gibi bir şansı yok. ;) Ödeme gitti bitti. Ödeme bilgileri internet şubesinden kolayca görülebilir. İnter şubesine girince parayı çeken -paypal oluyor bu durumda- Paypal... gibi bir yazı görürsün. Onun sonunda kod yazıyor. Onuda paypal a giriyorsun kart onaylanıyor.

Kart onayın olmadan parayı çekme gibi bir ihtimali yok bence. Ama bunu öğrenmek adına support ticket açman lazım paypal a. Başka türlü diğer harcamaların çekilip çekilmediğini bilemezsin. 5 dk oturup ticket yazarsan, en geç yarın öğlene kadar cevap gelir sanırım. ;)

Edit: Ebay.com üzerindeki "My summary" kısmına gir. "Order" kısmında eğer siparişin gözüküyorsa paypal onaylamıştır ödemeni...

hocam "order" dediğin  " purchase" bölümü galiba burda gözüküo siparişlerim. Rahatladım biraz bekleyeyim yarını neyse bankayı ararız yarın zaten kartıda onaylatırırım paypaldan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hrnakyz
    hrnakyz's avatar
    Erkek

benzer bir durum da benim başıma geldi google play devoloper  hesabı alırken 3 internet sorunu nedeniyle  3 kez ödeme yapıldı

ve mail olarak 3 tane  fatura g,b,s,nden bişi geldi ama  kredi kardı hesap hareketlerine baktığımda tek ücret kesilmişdiii    yani kısacası   sen ödeme yapmak iste yeterki her türlü alıyolar senden   onu nee eksik nede fazla

Toplam Hit: 784 Toplam Mesaj: 9