Ebay Kullanan Müridler! Yardım
-
arkadaşlar bugüne kadar ebay den hiç alışveriş yapmadım. geçen gün girdim üye oldum baktım Korg triton extreme 88 keys klavye adam 600 dolara satıyo hem de kullanılmamış. la nası olur falan dedim. adama mail attım sordum niye böyle ucuz diye. adam romanyadaymış orda bu tür şeyler satıyomuş burda bu aletler tüm avrupa ve amerikadan daha ucuz gibisinden bişeyler söyledi. peki nasıl ödeme yaparız dedim adam bana şu cevabı gönderdi
----
To arrange the transfer, you must go in person to a Western Union office and send the money from your name and address to my name and address .Here are the details that you need for the money transfer:
First name: Bogdan
Last name: Mutu
Address: Str. Capitan Nicolae Licaret Nr 6
City: Bucharest
ZIP: 031643
Country: ROMANIA
After that you will recive an confirmation number and i want you to send me the folowing details:
-the sender name
-the sender address
-the amount
-MTCN (money transfer control number)
Please don"t forget to send me the shippment address because I want to make a reservation at UPS for a fast delivery.
------
bu iş benim aklıma yatmadı. yani ben adama parayı göndericem ama adam parayı alınca bana aleti göndericek. bu şekilde mümkün değil almam.
nedir ne değildir ebay kullananlar bi yardım etsinler. nedir ne değildir bu ebay. bu satış nasıl yapılır ebay de. yani ben burda adamla temasa geçtim. normal de site üzerinden mi yapılıyo ödeme? bi de türkiye ye gelirken gümrük te sorun çıkıyo mu?
bi bakın bakiym -
ebay yı bilmiyom ama siğer tr sitelere takılırım ing itiyo beni ordan ama güzel şeyler war dorudur.
-
arkadaş Western Union kullanmanı sölüyo pra yolluyosun sana unique bir şifre veriyolar karşı tarafa bu şifreyi verdiğinde parayı alabilio....
bence havuz hesabı olmayan sitelerden alışveirş yapma derim yollarsın göndermez kalırsın göt gibi -
bildigim kadariyla ebay paypal (www.paypal.com) sistemini kullaniyor. bu sistemle parayi transfer edersen urun eline ulasmadigi zaman belli bir kesintiden sonra geri alinabiliyor bildigim kadariyla.
ebayde adamin profilince daha onceki satislardan aldigi yorumlar ve puanlar var onlari inceliyerek satici hakkında fikir edinebilirsin
birde 600$ lik bir alet gumrukten gecebilecekmi bu konuya yogunlasmalisin bence.. bunun yolunu bulursan paypal ile al derim. -
zaten adama da yazdım bunun garantisi yok diye. yani kibar bi dille parayı alıp da aleti göndermezsen ne halt yiyicem diye sordum. cevabını bekliyorum bakalım. bide gümrük büyük ihtimalle sorun olur. alet kocaman bişey 28 kilo. ama gerekirse almanyada amcam var oraya göndermesin isterim amcam gelince sokar gümrükten
Toplam Hit: 1380 Toplam Mesaj: 5