Ebay"Dan Alış Yapan Varmı?
-
Arkaşlar Laptop almayı planlıyorum şöyle bir gg ye hepsiburadaya bakıyordum sonra ebay'a bakayım dedim ürün çeşidi hayvan gibi fiyatlar buraya göre çok ucuz.
Şimdi yurt dışından getirteceğim için "Free shipping" olanlara bakıyorum ancak bazı göndericiler Free shipping ile deniz aşırı ülkeye gönderirken kargoyu bize kitliyormuş filan dediler.Ve gümrük işlemleri nasıl olur?yurt dışında olan birine göndertip ordan bize bir şekilde göndermek daha ucuz olabilir vs.
Umarım olayı anlatabilmişimdir.Tecrübesi olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim hacılar.
-
ebaydan bayramda falan alışveriş yapınca 300 dolara kadar gümrük vergisi ödemeden getirebildiğini duymuştum, zaten diğer türlü epey pahalı tutar kanımca
-
Türkiyeye gonderimi şöyle olabilir
Arkadaşım bu yontemle alışveriş yapıyor.. mesela..ebay da almak istediğin ürünün sahibiyle konuşman gerekiyor.
ürünü . Türkiye'ye göndermesini sağla..
Sadece FEDEX (Federal Express) kargo ile anlaşılabiiyor.. paket adrese teslim edilecek....
öyle uçuk kargo ücreti de yok.. .normal mesafe + ağırlığa göre kargo gidecek.Yanlış hatırlamıyorsam Sadece 20 yada 50 kg üzeri alışverişlerde gümrük vergisi alınıyor
-
ptt ile yollarsa pek fazla tutmuyor.anakart almıştım.amd
-
laptop, telefon, ıpod vs vs. gibi elektonik cihazlar gümrükte takılır. size çok güzel şekilde gümrük vergisi ödetirler. isterseniz deneyin bi :)
-
http://www.dhgate.com
-
Sürekli alışveriş yapan ve gümrükle ilgili nufuzu olan bir tanıdık bulduk bakalım onunla halletmeye çalışacam.Bilgilerini paylaşanlara teşekkürler.Tecrübelerimi işlem sonunda sizlerle paylaşırım.
-
peki ya amazon.com dan bisi alsam gumrukte fln kacarmi bi taraflarima 280$ tutarinda bi alet alcam
-
iyibey.com a bak işine yarar
-
her türlü teknolojik eloktronik alet getirmek suç tabi nasıl suç? onu sormak lazım. gidiyosun gümrüğe vergini fazla kesiyolar. he sen tutuun 50 tane cep telefonu getirttin benim eski angut arkadaşım gibi. ne olur? 25 milyar kaçakçılıktan + 20 milyar vergi kaçakçılığından yemişti o zamanlar. sonra bide yetkili firma vay sen benim telefonlarımı distiribütörlük almadan nasıl alırsın deyip dava açınca çocuk Yunanistan a gemiyle kaçtı. şimdi komilik yapıyomuş.
bence bi tane getirceksen. ''gift'' yazdırıp ''order'' yazmadan sipariş et. e maille bağlantı kur. Free shipingi kullanma. çünkü o ağır gemilerle yapılan iştir. senin malın kaybolabilir. Onun için kıy paraya birazcık amk. 8 dolar fazla ver ''private shiping'' kullan. Bu arada 300 doların altında yazmayı da unutma. o zaman vergiden yırtarsın. he devletten vergi kaçırmak suçtur onuda belirteyim. yapmanı tasvip etmiyorum seni kınıyorum.