Eclipse İle Debug İşlemleri
-
Merhaba müridler, eclipse'in debug için variables isimli bi view'ı var, burdan değişkenler takip edilebiliyormuş ancak birtürlü beceremedim.
Kodu debug et diyip çalıştırıyorum, debug moda geçip variables'ı açıyorum ancak hiçbir değişiklik olmuyor. Kimisi "sağ tıkla inspect et" diyor, kimisi "değerini görmek istediğin yeri seçip sağ tıkla watch de" diyor. Ama bir sonuç alamadım, varmı yardım edebilecek kimse?
EDİT: Çözdüm mevzuyu;
1) Breakpointler yerleştirilir
2) Proje debug modunda çalıştırılıp debug view'ına geçilir
3) Eğer görünmüyorsa Window -> show view kısmından variables seçilir ve değişkenler rahatlıkla takip edilebilir.
-
break point koymamışsın anlaşılan o yüzden program akışı normal devam ediyor..
debugging olayı yazılımda çok önemli kavramlardan biridir. ayrıca exception yakalama olayını da kullan sık sık (throws / try-catch)
-
unbalanced bunu yazdı
break point koymamışsın anlaşılan o yüzden program akışı normal devam ediyor..
debugging olayı yazılımda çok önemli kavramlardan biridir. ayrıca exception yakalama olayını da kullan sık sık (throws / try-catch)
Öyle böyle değil ya. Ödev yapıyorum, ölüm gibi; yazdım yazdım yazdım test etmedim fazla yazarken, şimdi nerden ne geliyo göremiyorum, benim mantığıma göre herşey doğru ama kodlar düşündüğüm gibi çalışmıyor, nerden ne değer döndüğünü kontrol ede ede çözmem lazım.
exception yakalamayı pek kullanmıyorum(eclipse'in mecbur kullanacaksın dediği yerler haricinde) ama örnek proje incelerken çok güzel bi kullanımını gördüm; adam bir fonksiyondan diğerine false döndürmek yerine exception atmış hem programın hata verip kapanmasını önlemiş hemde ona göre devam etmesini sağlamış.