Edebiyat Akımları
-
Arkadaşlar ödev konusunda yardıma ihtiyacım var. Aldığım ödev edebiyat akımlarından Garip akımı bir sayısal öğrencisi olarak bu konuda uğraşmak beni sıkıyor buradan sonra size işim düşüyor.Bana bu konuyla ilgili slaytlar bulabileceğim veya elinda olan arkadaşlar varsa bana yardım ederlerse sevinirim şimdiden teşekürler :)
-
hoca kastettiğin parnasizm romantizm realizm klasizm falanmı
-
yok hocam sadece garip akımının kurucuları özellikleri filan gerek
-
Garip akımının en önemli yazarları; Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat Horozcu'dur. Bu akımın şairleri eski şiir akımlarına karşı olarak doğmuşlardır. Şiirde ölçü kullanmazlar ve serbest şiiri savunurlar. Her şeyin şiirin konusu olabileceği düşüncesindedirler. Garip adlı bir kitap çıkarmışalrdır. Hatta bu ismi kullanmalarının nedeni de şimdiye kadar kullanılmamış "Garip" bi tarzda şiir yazmalarıdır...
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
-----------------------------
Garip akımının en önemli yazarları; Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat Horozcu'dur. Bu akımın şairleri eski şiir akımlarına karşı olarak doğmuşlardır. Şiirde ölçü kullanmazlar ve serbest şiiri savunurlar. Her şeyin şiirin konusu olabileceği düşüncesindedirler. Garip adlı bir kitap çıkarmışalrdır. Hatta bu ismi kullanmalarının nedeni de şimdiye kadar kullanılmamış "Garip" bi tarzda şiir yazmalarıdır...
-----------------------------çok açıklayıcı sağol ama benim istediğim bu değil Slayt olarak
-
Valla elimden bu kadarı geldi hacı :) olan vardır inş
-
şimdi kardeşim ben sana tek sağlam kaynak söyleyeceğim eğer iyi bir not almak; az da olsa bir şeyler öğrenmek istiyorum dersen
Garip Hareketi / Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde, hakan sazyek, akçağ yayınları.
bu kitabı edinirsin.hocaya söylersin belli bir plan dahilinde özetlersin olay biter.
eğer, ben sayısalım öğrenmesem de ne olur, maksat yapıp geçmek dersen( bence çok yanlış bir düşünce) salık vereceğim yer google ;)
kolay gelsin.