Edebiyat Akımları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slam44
    slam44's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar ödev konusunda yardıma ihtiyacım var. Aldığım ödev edebiyat akımlarından Garip akımı bir sayısal öğrencisi olarak bu konuda uğraşmak beni sıkıyor buradan sonra size işim düşüyor.Bana bu konuyla ilgili slaytlar bulabileceğim veya elinda olan arkadaşlar varsa bana yardım ederlerse sevinirim şimdiden teşekürler :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek
    hoca kastettiğin parnasizm romantizm realizm klasizm falanmı

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slam44
    slam44's avatar
    Erkek

yok hocam sadece garip akımının kurucuları özellikleri filan gerek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Garip akımının en önemli yazarları; Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat Horozcu'dur. Bu akımın şairleri eski şiir akımlarına karşı olarak doğmuşlardır. Şiirde ölçü kullanmazlar ve serbest şiiri savunurlar. Her şeyin şiirin konusu olabileceği düşüncesindedirler. Garip adlı bir kitap çıkarmışalrdır. Hatta bu ismi kullanmalarının nedeni de şimdiye kadar kullanılmamış "Garip" bi tarzda şiir yazmalarıdır...

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slam44
    slam44's avatar
    Erkek

ozAnkaraguclu bunu yazdı:
    -----------------------------
    Garip akımının en önemli yazarları; Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat Horozcu'dur. Bu akımın şairleri eski şiir akımlarına karşı olarak doğmuşlardır. Şiirde ölçü kullanmazlar ve serbest şiiri savunurlar. Her şeyin şiirin konusu olabileceği düşüncesindedirler. Garip adlı bir kitap çıkarmışalrdır. Hatta bu ismi kullanmalarının nedeni de şimdiye kadar kullanılmamış "Garip" bi tarzda şiir yazmalarıdır...
    -----------------------------

çok açıklayıcı sağol ama benim istediğim bu değil Slayt olarak

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Valla elimden bu kadarı geldi hacı :) olan vardır inş

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek

şimdi kardeşim ben sana tek sağlam kaynak söyleyeceğim eğer iyi bir not almak; az da olsa bir şeyler öğrenmek istiyorum dersen 

Garip Hareketi / Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde, hakan sazyek, akçağ yayınları.

bu kitabı edinirsin.hocaya söylersin belli bir plan dahilinde özetlersin olay biter.

eğer, ben sayısalım öğrenmesem de ne olur, maksat yapıp geçmek dersen( bence çok yanlış bir düşünce) salık vereceğim yer google ;)

kolay gelsin.

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
Toplam Hit: 1895 Toplam Mesaj: 7