Editlediğim Temayı İnstall Etmek İstiyorum, Mümkün Mü?
-
Kurup baya bir düzenlediğim, yani modül ekleyip çıkardığım, CSS ile görünümünü değiştirdiğim velhasıl baya bir elden geçirdiğim opencart temasını paket haline getirmek istiyorum. Reklam sütunlarını, sosyal meyda dalgalarını kendime göre ayarlamıştım ama tekrar düzenleyebilirim. Evet editlenmiş tema tekrar paket haline getirilebilir mi?
İnternette tema hazırlama programları filan var ama işlevselliğini bilmediğim için bulaşmadım.
Saygılar
-
Olabiliyorsa, bu haftasonu yapmam lazım. Var mıdır gören duyan işiten falan?
-
Son kez UPdullah
-
paket derken bence kimse ne sorduğunu anlamamış.
temayı kurdun eklentileri etkinleştirdin sonra yedek gibi alıcaksın herhangi bir sitede çalışacak. Bu şekilde istiyorsan eğer css dosyalarında örneğin görsel arka planı belirtirken http://benimsitem.com/... gibi url vermemen lazım background: url('../gorsel/bir.png'); gibi link verirsin.
daha sonra sadece gerekli olanları, yani pakette bulunmasını istediğin modüldür eklentidir bi klasörün içine at misal moduller dizini var senin ekstra kurduğun form modülü olsun bunu bu şekilde oluştur temalarıda temalar(open cart da ne ise o dizin) oluştur kendi temanı at içine. ondan sonra sql yedeğinide al ama sadece kurduğun eklentilerin oluşturduklarını birleştireceksin. yani opencartda 70 tablo varsa sen düzenlemenden sonra 100 olduysa o kalan 30 u export ediceksin. o 30 tablo senin eklentilerinin oluşturduğu veritabanları olmak kaydıyla bunuda atarsın sıkıştırdığın dosyaya..
örneğin opencartta yapı
index.php
temalar/
--varsayılantema/
moduller/
modul yok
admin/
gibiyse senin dosyanda
temalar/
--seninteman/
moduller/
--kurdugunmodu1/
--kurdugunmodul2/
gibi olacak direk serverda opencartın kurulu olduğu dizine götürüp atacaksın. sonra sql dosyanı yeni kurduğun opencart scriptinin veritabanı üzerine import edeceksin.
düz mantık bu şekilde paket oluşturursun ama opencartın veri tabanında örneğin wpdeki gibi optionslar falan varmı yok mu bilmiyorum. iyce yetkinsen bu mantığa göre halledersin zaten. veri tabanına bakmak lazım ama bu sana yol gösterir.
optionsdan da kastım şu misal modulü aktifleştirdin diyelim ki opencartın veritabanında opencart_settings gibi bi veritabanı var. sen eğer bu modulun ayarının veritabanına nasıl yazıldığını biliyorsan yedek olarak aldığın sql dosyana opencart_settings dosyasına xmodülünün ayarını yaz değerinide 1 yap gibi bi sql cümleside oluşturursun(gidip 1 yaparsan çalışmaz örnek olarak yazdım). böylelikle sen sqli yüklediğinde modülde aktifleşmiş olur.
basit anlamda bu olay böyle karışık yazmış olabilirim ama yapacak bişey yok, psikolojik sorunlarım var :| :)
ha bunu opencart kurulurken şu ayarlar ile kur diye seçenek olarak çıkartamaz mısın çıkartırsın. oda kurulum dosyalarında aldığın sql yedeğinide kuruluma ekleteceksin temaları ve modülleri opencart veri tabanlarından neredeyse artık bulacaksın default temayı kendi teman yaparsın modülleri ekleyeceksin falan.. tüm hepsini eksiksiz yaparsan kendine has bi opencart scripti yaparsın install dosyasınıda buna göre değiştirirsin olur gider. sanırım bunuda anlatamadım :D ama bu güne kadar hiç uğraşmadıysan iki günde zor yaparsın demedi deme :)
-
Söylediklerinden yola çıkıp, bir iki telefon görüşmesi yaptım ve şöyle bir yol izledim.
FTP'de ki anadizinde mevcut olan klasörleri masaüstünde ki bir yeni klasöre kopyaladım. Benim amacım temamı ve görünümümü çok beğenenlere reklam spotlarına erişim izni vermeden temamı dağıtmaktı. Malum buda bir reklam taktiği.Neyse sitede ki her ayrıntıyı ve ayarı gözden geçirip yeni klasörün içine opencart'ın son sürümünü de ekledim. Bir çok dosya ismi ve ayarı üstüste geldiği için sade opencartın sade temasında ki ayarlar uçtu :)
Daha sonra sql dosyasınıda yeni klasöre ekleyip dosyayı rarladım. Eli klavyede bekleyen bir arkadaş vardı ona yolladım ve kendi ftp anadizinine eklemesini söyledim. İşlem bittiğinde;
-Resimlere kendi sitemin linkleri gömülü,
-Reklam spotlarına dokunamadığı,
-Tasarım ve diğer ayarları ile çok oynayamadığı bir opencart hazır temasını kurdurmuş oldum.
Sanırım problem şuradan kaynaklanıyor; opencart sitelerin tamamen kopyalanmasını engellemek için uğraşmış. Dananın kuyruğu burdan kopuyor. Peki imkansız mı? Değil tabi ki.
Saygılar