Edx Çevrimiçi Kurslar (MIT, Harward, Berkeley)
-
Merhaba arkadaşlar bu kursu gördüm hemen paylaşayım dedim bende kayıt oldum bir kaçına. EdX, Harvard University ve Massachusetts Institute of Technology desteğiyle oluşturulan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş ve bir e-öğrenme ortamı. EdX bünyesinde MIT, Berkeley ve Harward üniversitelerinde öğretilen bazı derslerin çevrimiçi hali bulunuyor. Bu derslere tamamen mekan ve kısmen zaman bağımsız olarak katılabiliyorsunuz. Bu “açık” dersler tamamen ücretsiz ve ön kabul olarak bir üniversite bitirme gerekliliği de bulunmuyor. Fakat bazı derslerin sözel olarak ön gerekliliği bulunabiliyor. (Örn: “High school algebra and a reasonable aptitude for mathematics” gibi.). Tabi bunun ispatı istenmiyor.
EdX platformuna katılım yapılan derslerde başarı sağlanırsa, dersi açan eğitim kurumu tarafından bir başarı setfikası size gönderiliyor.
Şuanda açık olan kurslar;
CS50x: Introduction to Computer Science I – HarvardX6.00x: Introduction to Computer Science and Programming - MITxCS169.1x: Software as a Servic - BerkeleyXCS188.1x: Introduction to Artificial Intelligence – BerkeleyX6.002x: Circuits and Electronics – MITx3.091x: Introduction to Solid State Chemistry- MITxPH207x: Health in Numbers: Quantitative Methods in Clinical & Public Health Research –HarvardXSizde hemen bu bağlantıyı takip ederek açık kurslara katılabilirsiniz.
http://www.kodcu.com alıntıdır.
-
vaktim oldugunda bakayım teşekkürler