Efaturaya Nasıl Geçiyoruz?
-
Beyler bir duyum aldım da ocak ayının sonuna doğru efatura kullanmak mecburi olacakmış sanırım.
Aşağıda test sayfasını buldum. Bunu daha önce kullanan varmı?
https://test.efatura.gov.tr/entegrasyonbasvuru/
Tam olarak nasıl bu şeye geçicez? Servis uç noktası yazan kısımlara kendi domianimizde yarattığımız post adresleri mi verecez?
BIS yükle dediği şey ne? faturanın pdfini mi girecez?
nası olacak? Örnek kod fln varmı?
-
Beni kendileri arıyorlar geçmek istermisiniz diye, bugüne kadar ben geçicem bi şey yapın demedim valla,
-
Hocam kendi şirketimizi nasıl gecirioz manasında sordum =)
-
elektronik defter tutma ve elektronik fatura kullanma mecburiyeti getirilen mükellefler aşağıdaki gibidir:
a) 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar,
b) 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar,
c) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler,
d) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenlerden 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar.
http://www.alomaliye.com/2013/ruknettin-kumkale-e-fatura.htm
bugrahan45 tarafından 11/Kas/13 14:58 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Çalıştığımız firma yazılım olarak destekte bulunacak.
ornek ; Boyut programı farma.net in yazılımı .
-
HolyOne bunu yazdı
Heeee, o konuda bilgim yok muhasebeci yapar ara sor yapsın ne diye para alıyor, :)
-
hocam ocak ayından sonra tüm şirketler geçmiyor yıllık cirosu ilk etapta 10 m TL olan şirketler efaturaya tabi olacaklar.Bunun da bazı şartları var tabiki. Efaturayı sen direk üretemeyeceksin küçük fatura çıkışı yapan firmalar için sisteme giriş şifresi veriliyor ordan manuel yapabiliyorsun çok fatura kesen bir firmaysan entegratör firma ile anlaşıp onlara yaptıracaksın fasa fiso boş bi vaktimde tüm ayrıntılarını yazarım :)
-
trooper bunu yazdı
hocam ocak ayından sonra tüm şirketler geçmiyor yıllık cirosu ilk etapta 10 m TL olan şirketler efaturaya tabi olacaklar.Bunun da bazı şartları var tabiki. Efaturayı sen direk üretemeyeceksin küçük fatura çıkışı yapan firmalar için sisteme giriş şifresi veriliyor ordan manuel yapabiliyorsun çok fatura kesen bir firmaysan entegratör firma ile anlaşıp onlara yaptıracaksın fasa fiso boş bi vaktimde tüm ayrıntılarını yazarım :)
Hocam gelir idaresi başkanlığı üzerinden fatura kesilebiliyor mu ücretsiz olarak? Veya bu konuda başka hususlar var mı dikkat edilmesi gereken? Şuan için ayda 3-5 fatura kesilmiyordur bile.
Ayrıca mali mühür alınmasıda gerekiyor galiba
Https tarafından 03/Şub/20 10:55 tarihinde düzenlenmiştir