folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Efes Pilsen İnternet Sitesini Kapattı

Efes Pilsen İnternet Sitesini Kapattı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

Yeni alkol düzenlemesi ile alkollü içkilerin reklamlarının yasaklanmasının ardından Efes Pilsen kendi internet sitesini kapattı. Efes'i diğer içki firmalarının izleyip izlemeyeceği ise merakla bekleniyor.

Efes Pilsen'in internet sitesi tıklandığında okuyucuların karşısına şu yazı çıkıyor:

"Açmaya çalıştığınız siteyi şu an göremiyorsunuz. 11 Haziran 2013 tarihli ResmiGazete'de yayınlanan 6487 Sayılı Kanun'un "Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklam ve tanıtımı yapılamaz" hükmü gereğince sitemize erişim engellenmiştir. Ama biz, görmesek de tanır, görmesek de biliriz."

Bu arada diğer içki firmalarının internet siteleri açık konumda bulunuyor. 18 yaş üzerindeki kullanıcılar siteleri ziyaret edebiliyor.  

http://www.efespilsen.com.tr/

black: bu konu ile silinen konu aynı gibi gözüksede diğer konu direk siyasete yönelik açıldığı için silindi burda ise efesin sitesini kapatıldığı yazılmış arada çok ince cizgi var cizgiyi aşmayıp siyasete dine çevirmezseniz sorun olmayacak

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Siteyi kapatarak sosyal medyada reklam yapmayi amaclamislardir. Zekice hareket ediyorlar.
    Bira.fm kapanmasinda digerleri o kadar da onemli degil. :)

vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

adam resmen yazmış. bizi bilen biliyor. benim sadık müşterilerim içtiği sürece problem yok. yeni müşterilerde eklenirse fena olmaz.. diyor.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

adam resmen yazmış. bizi bilen biliyor. benim sadık müşterilerim içtiği sürece problem yok. yeni müşterilerde eklenirse fena olmaz.. diyor.

enerji sektöründe daha sağlam para var şimdi alkol boykotuna ses çıkarıp iktidarla ters düşmeyelim demiyor yani? kapitalizm ne zamandan beri sadakat gibi duygusal değerlere göre karar alıyor? sadık müşteri ne demek? :D adam gelirine bakar aga yoksa s.kmiş sadık müşteriyi, umrunda mı?

o değil de geçen arkadaşla bara gidince efes içmek zorunda kaldım, uzun süredir içmiyordum. ne kadar kalitesiz bira lan o? eve zor attım kendimi. gündüz uykusuyla alakası olmayan beni 4 saat uyuttu aq. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

Efes'in en büyük yatırım ortagının fikridir bu.

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çok güzel bir şekilde bu avantaja çevrilebilir..

İçki reklamı yapma.. arpa suyu reklamı yap.. logo olmasın sadece renklerin olsun..

Bi ara içki yanındaki meyveler bile yasaktı söylenmesi içki ile beraber.. ama yeni rakı ne yaptı ? Suyla karışınca beyaz olan, yanında turuncu meyve olan birde bordo top gibi meyve varsa içmede yanında yat diye..

Neoldu ? Dava açıldı hem mahkeme hemde temyiz alkl ve markaya ait hiçbir ibare bulunmadığından ve alkol çağrışımı olan bir kelime ve ibare kullanılmadığından dava düştü :D

Edit : aşağıdaki gibiydi ama rakı şişesi yoktu tabiki. Bu internet için hazırlanmış olanı

iLLuMiNaTi tarafından 13/Haz/13 19:56 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    ulquiorra bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

enerji sektöründe daha sağlam para var şimdi alkol boykotuna ses çıkarıp iktidarla ters düşmeyelim demiyor yani? kapitalizm ne zamandan beri sadakat gibi duygusal değerlere göre karar alıyor? sadık müşteri ne demek? :D adam gelirine bakar aga yoksa s.kmiş sadık müşteriyi, umrunda mı?

o değil de geçen arkadaşla bara gidince efes içmek zorunda kaldım, uzun süredir içmiyordum. ne kadar kalitesiz bira lan o? eve zor attım kendimi. gündüz uykusuyla alakası olmayan beni 4 saat uyuttu aq. 

senin işletmeci zihniyetinden gram çakmadığın belli. yoksa pazarlamada eskiden var olan ''müşteriye geçirelim daha da görmeyiz zaten'' mantığı artık müşteri sadakati olayına dönmüştür yani işletmeci malını pazarlarken ''müşteriyi kendime nasıl bağlarım'' sorusunu sorar.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı
    ulquiorra bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

senin işletmeci zihniyetinden gram çakmadığın belli. yoksa pazarlamada eskiden var olan ''müşteriye geçirelim daha da görmeyiz zaten'' mantığı artık müşteri sadakati olayına dönmüştür yani işletmeci malını pazarlarken ''müşteriyi kendime nasıl bağlarım'' sorusunu sorar.

yorum okumaktan gram çakmadığın belli. "işletmeler düzenli müşterilere değer vermesin, önüne gelene geçirsin" cümlesini nasıl çıkardın oradan? müşteriye geçirmeyle ne alakası var. türkiyede alkol tüketimi artmıyor. üstüne bir de vergiler ve yasaklamalarla iyice baltalanıyor. 10 yıl boyunca küçüleceği belli olan pazara yoğunlaşıp iktidarla ters düşmek yerine iktidara ses çıkarmayıp enerji sektörüne ağırlık vermenin çok daha fazla gelir sağlayacağı da aşikar.

hala bu göz boyamalara kanıp "adamlar sadık müşteriye değer veriyo olm hmfshmfs" diyebiliyorsunuz yani. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sessizadam
    sessizadam's avatar
    Erkek

kapanırken bile reklamını yapmış adamlar

seSSizadam
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek

adamlar kapatmamışlar . sadece usulüne uygun en laf sokucu cümleyi kurmuşlar.. h

HELAL OLSUN EFES

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

efes sidik gibiydi lan :D

efes = insan CD'ği

tuborg = eşek CD'ği

bu arada tuborg açık şuan

http://www.turktuborg.com.tr/

zone tarafından 14/Haz/13 01:00 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1683 Toplam Mesaj: 11