EFS İle Şifrelenmiş Dosyaları Kurtarma
-
konuyu biraz daha çözdüm dosyalar xp de efs ile şifrelenmiş bunun çözümü nedir acaba varmıdır bir yolu.
eski not : hocalar ni harici hdd de resimler bu şekilde sahibi ve güvenliği değiştirmeme rağmen ne kopyalama nede resimleri görebiliyorum sorun denir ? yazıları yeşil gözüküyor
furkiak tarafından 03/Oca/16 23:37 tarihinde düzenlenmiştir
-
daha önce bitlocker falan kullanmıs mıydın? yada ona benzer şifre programı.
clogu tarafından 02/Oca/16 02:37 tarihinde düzenlenmiştir -
hayır hocam kullanmadım harici hdd zaten bazı klasörlerdede aynı sorun oldu onların sahiplik verilerini değiştirdiğimde oldu ama bu klasörde kilit simgesi var
-
up
-
Bir zamanlar ağaç kovuğunda bir Hobbit yaşarken XP ile yapmıştım bunu.
Belleğimde kaldığı kadarıyla şifreleme HDD'yi baz alıyor ve çözülmesi için aynı ortamda (XP) decrypt işlemi gerekiyor.
EFS için ayrıca bkz. SAM dosya türü (file type)
-
-
hocam önceden de sormustum herhangıbırseyle sifreledin mi diye. Sanırım bi yyöntemi var ama geç oldu diğer pc yi açmam gerekecek yarın bakınca bilgi vereyim.
-
Şifrelerken ki verdiği dosya yoksa açamassın boşuna uğraşma O dosya yoksa soğuk su iç.
Eğer kırmadılarsa tabi.
-
clogu bunu yazdı
hocam önceden de sormustum herhangıbırseyle sifreledin mi diye. Sanırım bi yyöntemi var ama geç oldu diğer pc yi açmam gerekecek yarın bakınca bilgi vereyim.
hocam şifreleme yapmamıştım ama xpde şifreleme özelliği açıkmış yani bilmeden oldu yeşil yazı olunca fark ettim xp de efs ile şifrelendiğini emcosoft u falan denedim ama sertifika olmadığı için açamadı cipher ile denedim oda erişim engeli verdi haberini bekliyorum hocam
-
peki hocam;
bu dosyaların şifrelendiği pc halen kullanılıomu?
halen aynı işletim sistemimi yüklü?
format atıldıysa ne kadar süre oldu atılalı yükseltme mi yaptın temizk kurulum mu?
Hocam şifreleme farkında olmadan yapıldıysa sanırım microsoft gelse çözemez. Bendeki çözüm bitlocker içinmiş. Elcomsoft Un recovery için crack falan yok mu torrentte falan?
------------
http://www.beginningtoseethelight.org/efsrecovery/index.htm
bi bu siteye gözgezdir adam 3-4 metot anlatmış paralı ve free yöntemler ve çözülmüş olduğunu iddaa ediyor.
clogu tarafından 04/Oca/16 08:40 tarihinde düzenlenmiştir