folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Eğitim Şart (Mı?)!

Eğitim Şart (Mı?)!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo
    Yani turizm eğitim merkezi.
    Lise terk veya bitirmiş kişiler için turizm okulu.
    Turizm sektöründe kölelik yapacak kişiler için bir okul.
    Garson, barmen, aşçı, resepsiyonist falan yetiştiyorlar...
    Otel gibi bir yer.
    bir hafta otelde gibi çalışıyorsun
    bir hafta sınıfta eğitim görüyorsun
    Meslekle alakalı yani… Ve bu ortamda bile devlet bir şekilde inkilap tarihini sokuşturmuş ders programına.
    Bu derside görünce daha önce eğitim sistemiyle ilgili düşüncelerim temellenmiş bulunuyor.
    Aslında her insan çocuğunu büyük adam olsun diye okula gönderiyorsa da istatistiksel ve mantıksal olarak çok az kişi üniversiteyi bitirir ve bu çok az kişinin daha az bir kısmı önemli bir iş sahibi olur.
    Okulun şu anki amacı genel olarak halkı oyalamak, rejim hakkında bilgilendirip eğitmek, vatandaşlarının ülkeye verebileceği zararı asgari düzeye indirgemektir.
    İngiltere milli eğitim bakanlarından birisi bir konuşmasında bu olaya şöyle değinmişti: ‘Öğrencileri okutmanın masraflı bir iş olduğunu biliyoruz. Fakat okumayan her bir vatandaş her hangi bir eyleme katılabilir, bir toplumsal olay sonucu çevreye maddi ve manevi zarar verebilir ya da hırsızlık yapabilir. Sonuçta eğitime yatırdığımız paradan daha fazlasını kaybedebiliriz.’
    Çünkü tureme gelen ögrencilerin bir çogu lise terk oldugundan, "bunların biz adam akıllı kafalarını düzmedik" düşüncesinde devlet.
    Örneğin iran devrimi öncesinde halkın %90'ı okuma yazma bilmiyordu ve dünya ülkeleri ileride bunun iran için bir sorun olacagını biliyorlardı
    iran'da devrim oldugunu ve şu anki durumunu gören devletler eğitimi nasıl yapmaları gerektiğini anladılar; ögrenmeyi siklemeyen, tamamen sistemi korumayı hedefleyen, ezbere ve sınavlara dayalı işlevsiz bir eğitim geliştirdiler.
    O yüzden biz turizm eğitim merkezinde bile inkilap denilen boka maruz kalıyoruz.
    O yüzden belediyeler "ana-kız okuldayız" kampanyalı okuma-yazma kursları açıyorlar.
    Bizler tamamen tüketici bir toplumuz ve bu eğitim sistemimizede yansımış durumda
    Sürüyle kavram öğreniyoruz.
    Beynimizden bilgi taşıyor.
    Neredeyse bir antik Yunan sofistinden daha bilgiliyiz.
    Fakat beynimizi dolduran tüm bu bilgilerin çoğunluğunun yaşamımız sürdürebilmemiz için ihtiyacımız yok.
    Bizi bilgi tüketicisi yapmaktan başka işe yaramıyorlar.
    Yaşadığım köydeki çiftçiler bahçelerinde ki ağacı nasıl budayacaklarını bilmiyorlar ama bir uçağın işleyişi hakkında yüklüce bilgileri var.
    Tüm bu bilgilerin bir parçası olan eğitim sistemimiz yaşamla bağlarını kopardı.
    Yaşama ve doğaya dair anlatacak kısıtlı sözü var.
    Yazma ve okuma öğretimi dışındaki eğitim çoğunlukla öğrencinin beyninde boşu boşuna yer kaplayacak ezbere dayalıdır.
    Zaten bir çocuğun aynı anda dünya tarihini ayrıntılarıyla bilmesi, dünyada ki tüm ülkeleri tanıyıp coğrafi oluşumlarını bilmesinin, canlı biyolojisini tanımasını, kimyayı ve fizik hakkında uzman olmasını aynı anda matematiği yutmasını beklemek aptallıktır.
    Çocuk tüm bunları ancak ezberlerler ve okul birincisi de olsa ÖSS sınavına toslar.
    Çoğunuzun hayatındaki en büyük hayal kırıklıklarından bir ÖSS sınavıdır.
    Sınavlar ve baskılar çocuğun silik ve yarışmacı bir kişilik geliştirir.
    Toplumun hastalıklı olmasında eğitimin payı büyüktür.
    Öğrenci yarışmalara öyle alışır ki hayatın anlamını kaybeder.
    Hiyareşik bağlar olmadan yaşayamaz.
    Tapınmayı yada tapmayı yüceltir.
    Ömrümüzün dörtte birini okullara geçiririz
    Eğitimin sonunda kalbimizi korkularla doldurup elimize bir karne veriyorlar.
    Buruk bir mutluluk yaşarken korkuların kıymetini kavrıyoruz.
    Çünkü okulu korkularımız sayesinde bitiriyoruz.
    Ya ilerde işsiz ve aç kalırsak korkusu,
    önemsiz bir insan olursam ne yaparım korkusu,
    sınavı kazanamasam babam beni öldürür korkusu,
    ödevimi yapmazsam öğretmenimden azar işitirim korkusu…
    Korku, korku, korkular…
    Korkaklığımızın üstüne diplomamızı sermeye çalışırken iyi bir iş arıyoruz.
    İsmimize eklenen sıfatın gücüyle diplomamızı  -ve tabii geçmişimizi- bir işle değiştiriyoruz.
    Göreve başlar başlamaz korkularımızı beslemeye başlıyoruz.
    Ya aç kalırsam korkusunu paragöz biri olarak doyuruyoruz.
    Önemsiz bir insan olmamalıyım korkusunu birilerini ezerek bastırıyoruz....
    Sınıfta dingilin biri kalkmış "yaa hocam biz niye inkilap görüyoruz burda" diye mızıllanıyor
    Fırsat bulup ona neden inkilap gördüğümüzü anlatayım dedim. anlamadı.
    O an tek umurunda olan cep telefonu ve hediye kontörleriydi...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo

TUREM
    Yani turizm eğitim merkezi...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Evet aciklama yapmissin maalesef oyle.Antalya dayim.dedigin konulari iyi bilirim.10 yil oncelerine kadar otellerde kendim de calistim.degisik departmanlarinda.F&B,teknik servis onburo vs.ama okul sezonu bitsin diye can atardik yeni turem liler gelirlerdi.staj icin gozlerimiz yollarda.isin ic kismini anlatayim erkekleri amele yaparlardi.kizlar el ustunde tutulurdu sehvet malzemesi vs.okullari standart bi zaman icerisinde gonderir stajyerlerikendilerini kaniitlayanlari otellde kalmalari icin ikna ederdik calisirlardi yaz sezonu diye yada.benim zaman oncelerinden bildiklerim boyle.ilk okullardan biriydi konyaalti turem.su an ne durumda bilgim yok.ama simdi olayin senin anlattigin tarafindan bakarsan maalesef anlattilarin gecerli.bu sadece bizim carpik egitim sistemimizin eksik bi yuzu degil ki meslek liselerinin hepsi boyle.evet turem seciyorsaniz universite egitiminizi almayi devam etmelisiniz turem sadece bir durak olmali durmamalisiniz.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Neden şirri gibi yazdın

Konumu silenlere inat kürdüm
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

çok dogru bi konuya değinmişin yavrum.

eğitim ve öğretim dinsel eğitimi bir kenara bırakırsak daha birkaç yüz yıl önce mesleki loncalar vasıtasıyla meslek öğrenimi amacı taşıyarak yapılıyordu.

usta çırağı yetiştirirken çırağın sadece işi öğrenmesini değil ahlaklı olmasından da sorumluydu.

anadoludaki esnaf ve küçük üreticilerin oluşturdukları Ahilik örgütü fiyat düzenlenmesi, kalfa yetiştirilmesi, esnaf arasındaki sorunları çözüme ulaştırma, fakirlere yardım, ziyaretçileri barındırma ve misafir etme gibi işleri üstlenirlerdi.

bu işleri öylesine başarılı yapar ve halk tarafından da öylesine takdir edilir di ki geçmişte yaşamış birçok devlet varlığını bu teşkilata borçluydu.

moğol istilası sonrası anadolu selçuklu devletinin yok olmamasını sağlayan, fetret döneminde osmanlı siyasi varlığını koruyan, yeniçerilerin ortadan kalkmasının en büyük destekçisi hep bu örgüt olmuştur.

ünlü arrap gezgini ibn-i bat uta seyahatnamesinde Ahilik örgütüne gördüğüm en mükemmel örgüttür der ve denizli ahilerinin kendisini ağırlama konusunda neredeyse bir birleriyle kavga ettiklerini yazar.

ahilik sanayi devriminin yan sonucu olarak çöken bir çok şey gibi ortadan yok oldu.

sanayi devrimi ardından dinsel öğretimi amaçlayan okullar ve çıraklık sistemi yetersiz kaldı.

öncelikle mesleğe yönelik okullar açıldı.

daha sonra üretim, tüketim ve devleti kendi vatandaşından koruma anlayışına uygun yeni okullar açıldı.

bu gün okullar bizdeki ahilik teşkilatının da ilk mesleki okullarında anlayışından çok uzakta bulunan bir eğitim vermekte ne yazıkki

bassinyourface
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

ayrıca eğitim, iktidarların en uzun kuyruklu yalanıdır.

zaten, her boku "bizim iyiliğimiz için" yapan "şefkatli" iktidarlar adam olabilmemiz için eğitilmemizin şart olduğunu söyler dururlar.

oysa eğitim, özgür çocuk ruhunu törpüleyip disiplin altına almanın ve şu kokuşmuş dünyaya uyumlu hale getirmenin ve hatta bu kokuşmuşluktan zevk almasını sağlamanın yoludur.

okul, hepimizin ilk hapishanesidir.

Ve okul duvarları, özgürlükle aramıza konan ilk engellerdir.

duvarlar arasında yapılan hizaya sokulmak ve ruhlarımızın yavaş yavaş köleleştirilmesidir.

üniversite ise yalanın daniskasıdır.

aslında bütün insanlığa ait olan bilginin, bedelini ödeyenlere gıdım gıdım satıldığı şirketleşmiş yerlere ben üniversite diyorum.

ve bu bedel gerçekten ağır bir bedel.

milyarlarca liralık harcamaların dışında, hayattan kaybedilen yaklaşık 15 yıl.

oysa bilgi tüm insanlık tarafından üretilmiştir ve hiç kimse bilgiyi edinmek için haraç ödemek zorunda değildir.

iktidarlar, hem köleliğe hazırlayıp hem de bunun karşılığında elimizde avcumuzdakine göz dikiyorlar.

bassinyourface
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo
    MinervaL bunu yazdı:
    -----------------------------
    Neden şirri gibi yazdın
    Dahada Etkilen Diye
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

okulda verilen eğitim değil öğretim.

okul işini belirlemez sadece destekler.

işini okula bıraktığın için hiç bi bok olamayabilirsin.

ömrümde yaptığım ödev sayısı çok azdır. lisede okula çok nadir uğrardım. derslerim gayet iyidi. üniversite 2. sınıfta bıraktım. Çünkü benim işim mobilya değil. PHP yazarı olmak istedim ve başardım. Fakat bu durmak anlamına gelmez. 

dediğin hayatımızın 4de1 i eğitim diye. hepsi eğitimdir. Anlayana.

Ama okul oyalama merkezidir lafına katılıyorum.

Eğitim Şart tabikide =) ama devletinde deyimiyle değil ...

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo
    sakat-at bunu yazdı:

okulda verilen eğitim değil öğretim.

okul işini belirlemez sadece destekler.

işini okula bıraktığın için hiç bi bok olamayabilirsin.

ömrümde yaptığım ödev sayısı çok azdır. lisede okula çok nadir uğrardım. derslerim gayet iyidi. üniversite 2. sınıfta bıraktım. Çünkü benim işim mobilya değil. PHP yazarı olmak istedim ve başardım. Fakat bu durmak anlamına gelmez.

dediğin hayatımızın 4de1 i eğitim diye. hepsi eğitimdir. Anlayana.

Ama okul oyalama merkezidir lafına katılıyorum.

Eğitim Şart tabikide =) ama devletinde deyimiyle değil ...

Yazmak İstediklerim Okulun İşleviyle İlgili Şeyler ,cmylmz la birlikte dilimize pelesenk olmuş bu kelimeyi vurgulamaktı, eğitim kesinlikle şart
    tüm hayatımız bir eğitimdir ancak böyle güçlü bir kelimeyi türkiyede okulların vermesi olası mıdır sorun bu?
Toplam Hit: 1734 Toplam Mesaj: 9