Egzersiz Programı Hazırlayacak Veya Yardım Edebilecek Olan?
-
Özellikle benim gibi ileri derece astım hastalarının hayat standartlarını yükseltmek, daha güçlü nefes alabilmelerini sağlamak, güçlü bir kardiyo kondisyonu kazanmaları amacı ile egzersiz programı hazırlıyorum.
Bu konuda İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Polikliniği doktorlarından Uzm.Dr. İpek Ünsal ile görüştüm. Projemin tıbbi kolu ile o ilgilenecek. Bu doğrultuda 1'den 10'a kadar giden seviyelerde egzersiz programları hazırlayacağız. Bu öncelikle kağıt üzerinde olacak daha sonra da kamera kaydı ile görsel hale getirilecek. Bu programlardan kalp hastaları veya herhangi bir hastalık sebebi ile koşmakta, yürümekte zorlanan kişileri sporla hayata tekrar bağlamak istiyoruz.
An itibarı ile kendim de 1'ci seviyede sayılırım. Gün içerisinde çok fazla yürüyemiyorum. O yüzden programı önce ben kullanıp tet etmiş ve yaşamış olacağım.
- Gün içerisinde maksimum 20 dk zaman ayırarak yapabileceğimiz,
- Esnetme gerdirme ile kasları kuvvetlendirebileceğimiz,
- Evde ekstra bir alet gerektirmeden yapabileceğimiz,
- Doğru nefes almayı refleks haline getircek türden,
- Çok set, az tekrar gibi özellikler barındıran hareket kombinasyonlarını inceliyorum.
Spor salonları ile de görüşeceğim ama içimizde sporla içli dışlı olan, spor hocası olan vs varsa bu konuda yardımcı olabilir mi?
Edit: bu egzersiz programının video görsellerini ''Sigarayı Bırak Hayata Dön'' kampanyası kapsamında sigarayı bırakanlara da verecekler. Sigarayı bıraktırma merkezi bu fikri çok benimsedi.
Edit: öneri olarak hazırlanan egzersiz programları, doktorlar ve spor antrenörleri tarafından elenerek hazırlanacak. O yüzden ne kadar fikir o kadar iyi.
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
Saygılar
-
bir doktorun anneme vermiş olduğu bir kitapçık vardı bulabilirsem bu mesajı editlerim.
up olsun. -
-
1234567B bunu yazdı:
-----------------------------http://www.egitimtv.org/search/label/V%C3%BCcut%20Geli%C5%9Ftirme
-----------------------------Müritcan konuyu dikkatli okursan vücut geliştirme değil de fitness programı lazım olduğunu anlayacaksın ;)
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------1234567B bunu yazdı:
-----------------------------http://www.egitimtv.org/search/label/V%C3%BCcut%20Geli%C5%9Ftirme
-----------------------------Müritcan konuyu dikkatli okursan vücut geliştirme değil de fitness programı lazım olduğunu anlayacaksın ;)
-----------------------------:D kafam dagınık kusura bakma yazın böyle konular artıyor yapıştırdım direk :D
-
ozellikle astım için iyi olur hocam
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------ozellikle astım için iyi olur hocam
-----------------------------Şu ana kadar 3-4 alternatif program çıktı ortaya ama bu rakam çooook yetersiz. Liste hazır olduğunda konunun altında paylaşırım ;)
-
Hocam elimden bir yardım gelmez ancak çok takdir ettim yaptığın işi hem up olsun hem helal olsun sana :)