Ehliyet Çıkartma (Yardım)
-
slm arkadaşlar, sizinle kafama takılan birkaç soruyu paylaşmak istiyorum, bilgisi olan veya yardımcı oalabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, b bsınıfı ehliyet için yazılı sınav ve direksiyon sınavından sorunsuzca geçtim şimdi meb müdürlüğünden evrakların onaylanması ve sonra da sürücü kursundan dosyamı alıp trafik şube müdürlüğüne gitmem kalıyor, daha sonrasında ne yapmam gerekli, ehliyeti çıkartmam ne kadar sürüyor aynı gün alabiliyor muyum? bir de trafik şube müdürlüğünde gbt (aranma kaydı) bilgilerine bakılıyor mu? bunu şu yüzden soruyorum yaklaşık 6-7 ay önce lavuğun birine sağlam bir dayak atmıştım, benim adımı soyadımı biliyordu şikayetçi olması durumunda ehliyet almaya gittiğimde mahkemelik olur muyum? adres değişikliği olduğu için şikayetçi olduna dair bir belge yada polis gelip gelmediğini bilmiyorum, ayrıca bu tür şikayetlerde 1 yıl sonunda dava zaman aşımına uğruyor ve düşüyor, şimdi ben ne yapayım 6 ay daha bekleyip ehliyeti öyle mi alayım yoksa sağlık raporu alıp başkasına vekalet verip arkadaşıma yada akrabama falan mı aldırayım? kursa kayıt yapılırken zaten adli sicil kaydı istediler hiçbirşey yok zaten, bu yeterli olmuyor mu? bir akıl verin lütfen ehliyeti de iş için acil almam lazım... :( vekalet verme gibi bir durum oluyor mu imza yetkisi devri gibi bişey...?
-
ben cuma sabah 7de verdim pazartesi aldım haftasonu girdi diye diğer konudada eğer aranan bi şahıssan alırlar içeri...
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
ben cuma sabah 7de verdim pazartesi aldım haftasonu girdi diye diğer konudada eğer aranan bi şahıssan alırlar içeri...
-----------------------------peki hocam sağlık sorunlarından dolayı (tabi bunu raporla belgelendirip) başkasına imza vekaleti versem o şekilde alabilir miyim? bu konuda bir bilgin var mı?
-
mürid trafikten ehliyeti alman 1-2 günden fazla sürmez..gbt ye gelince artık öyle bişey olduki aklına gelmeyecek yerlerde bile yapıyorlar gbt büyük ihtimal orda da yapıyorlardır aranman varsa çıkar....adli sicil kaydı tam olarak sabıkan olup olmadıgına bakıyor yani cezaevine girip girmediğin aranman varsa bile çıkmıyor onda aranma birtek gbt de çıkıyor..vekalet olayını bilemiyorum maglesef..kolay gesin...
-
vekelatte versen (sanmıyorum) eğer aranıyosan her türlü gidersin bu eleman aranıyo suç işlemiş vekelat erdiğin adamla beraber almaya gelirler seni bide ben 10 parmak ve elimin izini bile basmıştım...
-
scuderia bunu yazdı:
vekelatte versen (sanmıyorum) eğer aranıyosan her türlü gidersin bu eleman aranıyo suç işlemiş vekelat erdiğin adamla beraber almaya gelirler seni bide ben 10 parmak ve elimin izini bile basmıştım...
-----------------------------ewt hocam dediğin gibi bir makineyle direk bilgisayara baglı, bütün parmak izlerini aıyorlar ki ehliyet aldıktan sonra bi suç işlersen sistemdeki parmak izlerini tarattıklarında anında bulsunlar diy....
-
temiz adli sicil belgesini sunduktan sonra gerisi yalandır, ki zaten o belgeyi de adam dövmek gibi suçu olanlar ehliyet almasın diye istemiyorlar, başka naneler için bakıyorlar..
ehliyeti alma süren işlem yaptıracağın trafik şube amirliğinin yoğunluğuna ve çalışanlarına bağlı, kurstan belgelerini alıp şubeye gittiğinde sana 1 hafta süre verirler ama sen 2-3 gün içinde git sor, çıkmış olur, yalnız belgelerinde mühür vs var mı yok mu eksik yanlış birşey var mı diye iyice kontrol et başvurmadan önce, bir trafik müşavirliğine git(zaten trafik şubelerinin yakınlarında bir sürü müşavir olur) yardım iste belgelerini kontrol ettir, dosyalat.. benim öğrenci belgemde mühür yoktu kabul etmediler okula gittim müdürden mühür alıp tekrar başvurdum felan sıkıcı yorucu işler,
kafanda çok büyütme basit bir iş, bir de para yedirip başvurduğu gün alanlar var ama gerek yok öyle şeylere 2 gün bekleyiver -
aydin_aydin_ bunu yazdı:
slm arkadaşlar, sizinle kafama takılan birkaç soruyu paylaşmak istiyorum, bilgisi olan veya yardımcı oalabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, b bsınıfı ehliyet için yazılı sınav ve direksiyon sınavından sorunsuzca geçtim şimdi meb müdürlüğünden evrakların onaylanması ve sonra da sürücü kursundan dosyamı alıp trafik şube müdürlüğüne gitmem kalıyor, daha sonrasında ne yapmam gerekli, ehliyeti çıkartmam ne kadar sürüyor aynı gün alabiliyor muyum? bir de trafik şube müdürlüğünde gbt (aranma kaydı) bilgilerine bakılıyor mu? bunu şu yüzden soruyorum yaklaşık 6-7 ay önce lavuğun birine sağlam bir dayak atmıştım, benim adımı soyadımı biliyordu şikayetçi olması durumunda ehliyet almaya gittiğimde mahkemelik olur muyum? adres değişikliği olduğu için şikayetçi olduna dair bir belge yada polis gelip gelmediğini bilmiyorum, ayrıca bu tür şikayetlerde 1 yıl sonunda dava zaman aşımına uğruyor ve düşüyor, şimdi ben ne yapayım 6 ay daha bekleyip ehliyeti öyle mi alayım yoksa sağlık raporu alıp başkasına vekalet verip arkadaşıma yada akrabama falan mı aldırayım? kursa kayıt yapılırken zaten adli sicil kaydı istediler hiçbirşey yok zaten, bu yeterli olmuyor mu? bir akıl verin lütfen ehliyeti de iş için acil almam lazım... :( vekalet verme gibi bir durum oluyor mu imza yetkisi devri gibi bişey...?
-----------------------------sen bir yıl içinde zaman aşımına düşüyor san =DD kuzenımın 3 yıl önce olan bir kavgası yuzunden polis geldi kendi barından aldı götürdü.Ev adresini değiştirmişti mahkemeyi oayalamktan vs bi kaç şey daha vardı 12 ay hapis cezası verdiler paraya döndürüp hallettiler.Kavga yüzünden de karsı tarafla anlastılar para karsılıgı hesaplaştılar.Yaş geçtikten sonra 18 i herşeyi 2 defa düşünceksin ben 2 kere hakaret yüzünden tazminat davası açtırdım ve aldıgım paralarla çatır çatır tatil yaptım.
Gbt olarak bakılmıyor fakat işlemler onayladnıktan sonra sen ehliyetı aldktan sonra bilgisyardan sisteme geçiş yapılıyor.Daha suçlu oldugun anlasılırsa dediğim gibi babalara gelme durumun yuksek.