Ehliyet Sertifikasını Aldım Şimdi Ne Yapıcam
-
ehliyeti almak için sertifikayı nerelere götürmek gerekiyor?
-
Hoca sertifikayı aldığın kurs söylemedi mi :S sertifikayı aldığın kur hangi emniyete bağlıysa önce onun bir vergisi var onu ödeyeceksin vegi dairesine sonra ehliyet için rapor veren klinikler var oradan muayene raporunu alacaksın ikamethah mikametgah birşeyler daha alıp emniyete trafik şubeye götürüyorsun bildiğim kadarıyla benim aldığım zaman öyle birşeyler yapmıştım
-
Sanırım şehirlere bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. İnternetten kolayca öğrenebilirsin. Mesela ben Ankaradayım. Ben sağlık raporunu, sicil kaydı, fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi vs. onları kursa kayıt olurken vermiştim adamlara. Sonra sertifikayı alınca bana onları geri iade ettiler bir dosya içeresinde sertifika ile beraber. Dosyanın üzerinde de ilave olarak emniyete ne verileceği yazıyordu. Mesela dosyanın üzerinde bir tane kan kartı yazıyordu. Bende vardı. Fotokopisini çektirdim. 3 tane daha nüfus cüzdanı fotokopisi yazıyordu. Onları da yaptıktan sonra emniyette incelediler. Fazlalıkları geri verdiler. Mesela ben ücreti emniyet içindeki vezneye ödedim. Yani vergi dairesine felan gitmedim. Sanırım 230 ytl. Bir de belgeleri teslim ederken 40 ytl ehliyet ücreti vs. Ama sen kurstan öğren.
-
kurs bişeyler söyledi anlamadım burdan soruyorum idare edin :s
-
sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki trafik şube müdürlüğüne gideceksin hocam =)
yanına en az 300 tl para, diploma ya da öğrenci belgesi, kimlik vs fotokopileri, bol bol fotoğraf, önceden sürücü kursuna teslim ettiğin belgeleri (adli sicil belgesi, sağlık raporu vs..) almayı unutma, sabah erken git mutlaka çok sıra olur..
hayırlı olsun =) -
Şahsen bugün işlemleri yapmış olarak ben :D :
nüfus cüzdanı fotokopisi
2 tane diploma sureti(noter tasdikli)
orijinal diploma
bayaa fotoğraf
kağıthane veya bağcılar sürücü esnaf odası mı ne a.q. ordan bellge alıp doldur
sertifikan
kan grubu kartın
nüfus cüzdanın
vergi dairesine git sürücü belgesi icin de 213 tl yatır makbuzunu al
sana tavsiyem sabah 5.30 ta falan gir kuyruga ben 5.45 de gittim 24. sıraydım hergün 50 kişi alınıyor.Vergi dairesi ve emniyet 8 de açılıyor açıldıktan sonra sıraya göre git numara al bekle.Bi adam vardı gece 11 den beri bekliyormuş :S :D.emniyete de 60 tl yatırcan sürücü belgesi icin.Ben 24. sırayla anca 11.30 da aldım.Sonra bi 10 gün sonra git belgeni al
-
torpedo_XL bunu yazdı:
-----------------------------
Şahsen bugün işlemleri yapmış olarak ben :D :
nüfus cüzdanı fotokopisi
2 tane diploma sureti(noter tasdikli)
orijinal diploma
bayaa fotoğraf
kağıthane veya bağcılar sürücü esnaf odası mı ne a.q. ordan bellge alıp doldur
sertifikan
kan grubu kartın
nüfus cüzdanın
vergi dairesine git sürücü belgesi icin de 213 tl yatır makbuzunu al
sana tavsiyem sabah 5.30 ta falan gir kuyruga ben 5.45 de gittim 24. sıraydım hergün 50 kişi alınıyor.Vergi dairesi ve emniyet 8 de açılıyor açıldıktan sonra sıraya göre git numara al bekle.Bi adam vardı gece 11 den beri bekliyormuş :S :D.emniyete de 60 tl yatırcan sürücü belgesi icin.Ben 24. sırayla anca 11.30 da aldım.Sonra bi 10 gün sonra git belgeni al
-----------------------------hangi emniyetten aldın.Böyle erken gidildiğini bilmiyodum,bende bayramdan sonra halledicem mecidiyeköy'deki emniyete.
-
ne öyle 50 kişi sınırı var ne de 5.45 de falan sıraya girmek gerek
yok öyle bişi
8de açılır 7de falan gidip sıraya giriniz yeterlidir.gece 11de sıraya giren adama kafam girsin, eğer öyle bişey yoksa yalan söyleyip yanlış yönlendirene komple ben gireyim
-
Ben gaziosmanpaşa dakinden aldım.Sürücü kursun nereye bağlıysa ordan alman lazım.
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
ne öyle 50 kişi sınırı var ne de 5.45 de falan sıraya girmek gerek
yok öyle bişi
8de açılır 7de falan gidip sıraya giriniz yeterlidir.
-----------------------------Alla alla yalan söylüyoruz sanki bugün sabah 5.30 da kalktım gittim 24. sıradaydım.Ayrıca veznenin önünde öküz gibi 100-150 arası numaralar işlem görecektir diye yazıyordu hatta 150 den sonra boş numara cıkıyordu bizzat denedik
-
Türk insanı abartmayı sever de biraz =)