Ehliyeti Olmayan Almayan Arkadaşlar Uyarı
-
Ehliyet almak zorlaşıyor
Önümüzdeki günlerde ehliyet almak biraz daha zorlaşacak. Yapılması planlanan yeni yönetmeliğe göre sürücü adayları daha kapsamlı bir sınava tabi tutulacak.
İSTANBUL - Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle ehliyet sınavı AB standartlarına uygun hale gelecek.
Yeni yönetmelikle şu değişikler yapılması planlanıyor:
- Gece eğitimi. Aslında 20 saatlik zorunlu direksiyon eğitimi kapsamında gece eğitimi zaten var. ancak mevcut sınav sistemi yüzünden hayata geçirilemiyor.
- Direksiyon sınavının şehir içi ve şehirlerarası yollarda gece ve gündüz ayrı ayrı yapılması.
- Yaklaşık 5 dakikalık direksiyon sınavının 45 dakikaya çıkarılması.
- Eğitmenlerin eğitiminin 6 aya çıkarılması.
-
haberin devamı
Sürücü Kursu Sahibi Ali Toz, “direksiyon sınavı mevcut şartlarda çok kolay ve çok basit. Eğitmenlerin eğitimi yurtdışında 6 ay, Türkiye’de ise 3 hafta süreli yetersiz daha uzun olmalı” diyor.
Yeni yönetmeliğe göre, sürücülerin sağlık muayenesinin de belirli aralıklarla yapılması planlanıyor.
Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Yönetmeliği'nin yıl sonuna kadar çıkarılması planlanıyor.
-
ya ben anlamıyorum la. zamanındada yok stajerlik filan dediler ortada hiç birşeyin olduğu yok.
-
ismailca bunu yazdı:
-----------------------------
ya ben anlamıyorum la. zamanındada yok stajerlik filan dediler ortada hiç birşeyin olduğu yok.
-----------------------------Yok hocam 1 saat önce resmi olarak yayınlandı haberlerde meb çalışma içinde
-
beni de böyle haberlerle kandırmışlardı :))
-
god bunu yazdı:
-----------------------------Ama malesef busefer gerçek tvde yayınlandı tvlerin haberlerine bakarsanız görürsünüz
-
24 Ekimde sınav var o zamana kadar ekşın yapamazlar :D
bencede yapılması gerekli yani :P
-
god bunu yazdı:
-----------------------------O yalanı bilirim. Bildim bileli sistem değişir.
Ancak bu sefer olay ciddi. Sürücü kursu özel olarak uyardı.
Hatta geçen gün televizyonda askerin biri açıklıyodu. Bilmemne toplantısında karar alınmış.
2010'da yüksek ihtimal sistem değişecek. Yani alınabilecek son tarih aralık ayındaki bu senenin son sınavı.
Elinizi çabuk tutun.
Ayrıca bugün olan direksiyon sınavını vermenin mutluluğu içindeyim :)
-
2005 yılından sonra stajer olunacak 2 senede alınacak cart curt ettiler gidip ozaman yediyüztele ile almıştım. hala olduğu yok. bu haberlerin sürücü kursu borsasının reklamı olarak düşünüyorum. zira ikibinbeşyılından beri bu söylentiler hep var.