folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ek Olarak PC Ye Taktığım Sata Harddisk İ PC Görmüyor [Yardım]

Ek Olarak PC Ye Taktığım Sata Harddisk İ PC Görmüyor [Yardım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ek olarak pc me 500 gb samsung hdd aldım bağlantılarını direk sata üzerinden yaptım ama bilgisayarıma girdiğimde 500 gb lik hdd gözükmüyo bunu nasıl gördürebilirim ? şimdiden tşk ederim

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Raid modda ama raid driveri bir türlü yükleyemedim elimde windows XP CD si Floopy disket filan herşey var anarkartımın markası  GA-8I945P-G gigabyte

anakart cd im de duruyo ama cd nin içini araştırdığımda sata klasöründe sata driveri yapma zımbırtısı yok başka nasıl yapabilirim nasıl yüklüyebilirim

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    harddisk biçimlendirilmişmi?

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    nasıl biçimlendirilmiş mi xp görmüyorki bios ta görebiliyorm modeline kadar ama bilgisayarıma girdiğimde gözükmüyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    tamam işte harddisk yeniyse sıfırsa biçimlendirilmemiş.ntfs de deil fat32 de değil su anda bos:)bilgisayarımı sağ tıkla yönet de depolama yazar ordan disk yönetimini tıkla harddiskin grünür orda.sağ tıklayıp biçimlendir de mantıksal sürücü yap(o sorar sana nasıl yapim diye)sonra biçimlendirme bitince res. at olur.bende 500 lük ilk aldıgımda böyle olmuştu

Almanya Fatihi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

arkadaşların söylediklerine ek olarak şunları söylüyorum. aldığın hdd sata2 dir .anakartın özelliklerine bakmadım ama sata2 desteklemiyorsa , arkasında jumper ayarları var. sata2yi sata1 olarak çalıştırmak için. gerçi hddler ilk alındığında jumper ayarı olarak sata1 geliyor ama sen yinede bir incele istersen.

birde biçimlendirme konusunda , biçimlendir ( biçimlendirmeye çalışırken görmezse eğer o zaman sata ayarlarına dikkat et[biostan olsun,hdd'den olsun]) hadi kolay gele :)

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Mnatıksal disk yöneticisi hizmeti devre dışı. Bir bağlantı kurulamıyor diyo :S   kendi HDD imide göremiyorm

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    GrN bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşların söylediklerine ek olarak şunları söylüyorum. aldığın hdd sata2 dir .anakartın özelliklerine bakmadım ama sata2 desteklemiyorsa , arkasında jumper ayarları var. sata2yi sata1 olarak çalıştırmak için. gerçi hddler ilk alındığında jumper ayarı olarak sata1 geliyor ama sen yinede bir incele istersen.

birde biçimlendirme konusunda , biçimlendir ( biçimlendirmeye çalışırken görmezse eğer o zaman sata ayarlarına dikkat et[biostan olsun,hdd'den olsun]) hadi kolay gele :)

-----------------------------

GrN'nin dediğini dene birde

Almanya Fatihi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diffstorm
    Diffstorm's avatar
    Erkek
    Aynı problemi bende yaşadım,sonra anakartın cd sinden sata driverleri diskete attım daha sonra xp cd'siyle boot ettim.Kurulum ekranı geldikten sonra bi yerde hatırlamıyorum şu anda F6 basıyoduk galiba sonra disket istiyor disketi taktıktan sonra sata sürücülerini yüklüyor ve sonunda sata hdd yi görüyo.Tam olarak böyleydi galiba hatırladığım kadarıyla. Kolay gelsin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek
    Diğer Hdd IDe mi Sata mı ? Dİğeride Sata İse 1.yöntem anakartın üstündeki 2 farklı ( genelde böyle olur ) renkdeki sata girişlerini zıt olarak takman gerekir.yani 1. hdd kırmızıda takılı ise diğerini siyah a takman gerekir..pc i açınca direk görür.

2.yöntem jumper ayarı.jumper ayarı zaten hdd nin üzerinde nasıl takılacagı gösterilmiştir. master için ve slave için.

daha ayrıntılı bilgi verirsen sorununu daha iyi çözmüş oluruz hoca kolay gelsin..
Toplam Hit: 1356 Toplam Mesaj: 10