folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ek Yerleştirme(Kontenjan) İle İlgili Bilgiler

Ek Yerleştirme(Kontenjan) İle İlgili Bilgiler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Bazı arkadaşlar sanırım umudunu ek kontenjana bağlamış.Neyse buldum paylaşmak istedim bir ara soruyordunuz nasıl olacak diye..
    -----
    Alıntıdır.

Geçen seneye göre daha çok boş kontenjan vardır. Bu durum, bu sene açıkta kalan öğrenciler için iyi bir haberdir. Aşağıda boş kalan toplam kontenjanların listesi verilmiştir.

Devlet Üniversiteleri: 7.724 (4 yıllık) + 8.712 (2 yıllık) = Toplam => 16.436Vakıt Üniversiteleri: 7.934 (4 yıllık) + 1.031 (2 yıllık) = Toplam => 8.965
    KKTC Üniversiteleri: 6.519 (4 yıllık) + 788 (2 yıllık) = Toplam => 7.307
    Vakıf Üniversiteleri: 1.757 (4 yıllık) + 1.232 (2yıllık) = Toplam => 1.757
    GENEL TOPLAM = 23.934 (4 YILLIK) 10.531 (2 YILLIK) = Toplam => 34.465

Ek yerleştirme için başvuru tarihleri geçen sene 3-7 Ekim arasıydı. Bu sene ise Ekim ayının ilk pazartesi ayın 2 sine denk gelmektedir. Bu nedenle büyük bir ihtimalle ek yerleştirme tarihi 2-6 Ekim arası olacaktır.

Sonuçlar ise 2 hafta sonra açıklanmaktadır.

Ek yerleştirme için geçen sene alınan başvuru ücreti 8 milyon
    Başvuru Kılavuzu 4 milyon idi.

Bu senede büyük ihtimal bu fiyatlar çevresinde dolaşacaktır.

Ek kontenjan Tercihleri ile ilgili Sıkça karşılaşılan soru işaretleriyle ilgili açıklamalar

1- Ek yerleştirmede Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B’den tercih edilen yükseköğretim programının 2006-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda oluşan en küçük puanına eşit veya daha yüksek bir Y-ÖSS puanına sahip olmak gerekmektedir. Yani Tercihlerde Kendi Puanından yüksek bir yer tercih edemessiniz.

Sadece yeni açılan bir bölümse ve bu bölümün haliyle puanı olmadığı için bu yerleri tercih edebilirsiniz.

2- İlk tercihinde Açık Öğretime yerleşen adaylar ek yerleştirmede normal 4 yıllık veya 2 yıllık bölümler için tercih edebilir.

3- Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2005-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler

4- 2006-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar, 2006-ÖSYS ek yerleştirmeye aynı zamanda başvuracaklar ve tercihlerini aynı Ek Yerleştirme Başvurma Formu üzerinde göstereceklerdir.

5- Ek yerleştirmede Açıköğretim fakültesine başvurabilirsiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Umudunuzu yitirmeyin bende gecen yil ekkontenjanla girmistim.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaL
    ZaL's avatar
    Erkek
    ßende Ek kontenjanı bekLesem daha iyi yerLerde olurdum..Lanet oLası MALTEPE üni. yerLeştim..AsLında nasip ama işte insan kendi nasibini bazen kendi doğurur..

2 kelime yanyana gelirde güzel olmaz mı? Sen bunu göremiyorsan,ben sana gösterememki.Tıpkı şuan şurada yazılanlar gibi.
Toplam Hit: 873 Toplam Mesaj: 3