Ekle Destekle Sosyal Sorumluluk Projesi
-
1 yıldır kullanılan ve Uğur Dündar , Görgün Taner ve birçok sinema tiyatro oyuncusunun katkıda bulunduğu bir sosyal sorumluluk projesi. Siz herangi bir bağışta bulunmadan, cebinizden 1 kuruş çıkmadan TEGV, TEMA , İKSV ve Aile İçi Şiddete Son adlı kurumlara yardım yapımış oluyorsunuz. Sistem şöyle işliyor, internet tarayıcınıza küçük bir eklenti indiriyorsunuz ve internette bulunduğunuz sürece bu eklenti size ilginizi çeken çeşitli haber başlıklarını gösteriyor ve tıklamasınız dahi reklam gelirleri daha önceden belirlediğiniz vakfa gidiyor.
İlginizi çeken alanları siteye kayıt sırasında belirtebiliyorsunuz (Güncel, Spor, Ekonomi gibi). Ayrıca Bu alanlardan takip ettiğiniz gazeteleri de seçebilirsiniz. Eğer isterseniz kayıt olurken profilinizde vereceğiniz ekstra bilgiler de vakıfların kazanmasında katkıda bulunacak.

chrome tarayıcısında eklentinin görünümü şu şekilde.

http://www.youtube.com/watch?v=1iNJ91WBaMw
http://www.youtube.com/watch?v=x-2KilOisxE
belki de bizim en önemsediğimiz kısım güvenlik ve gizlilik , sitenin sss kısmında bu konudan bahsedilmiş ;
Eklenti güvenilir mi ?
Bu son derece hassas bir konudur. Ekle Destekle eklentisi hiçbir zaman, herhangi bir şekilde aşağıda belirtilen bilgilerin dışında hiç bir bilgiyi toplamamaktadır. Sadece ama sadece eklenti ilk kurulduğu zaman ve çok nadir aralıklarla, taraycınızın tipini, sürüm numarasını ve o anki IPnizi (uygulamanın suistimaline karşı, önlem amacıyla) kayıt altına almaktayız. Bu işlemi internette dolaştığınız tüm siteler yapabilir ve yapmaktalar. Biz de zaten aynı şekilde, biraz da teammüllere uymak amacıyla yapıyoruz. Bu bilginin adı “Useragent”tır. Sıradan ve basit bir bilgi olup internette içeriğini inceleyebilirsiniz.
Bunun dışında yukarıda da belirtildiği gibi hiçbir kişisel veya genel bilginizi, bilgisayarınızdaki herhangi bir başka bilgiyi, bilgisayarı ve internet kullanım alışkanlıklarınız hakkında bir bilgiyi, veya belki de en önemlisi internetteki süreçlerinizi (banka, online işlemler, üyelikler vb) hiçbir koşulda ve hiçbir biçimde kayıt altına ALMIYORUZ. BUNU YAPMAK KANUN DIŞI BİR HAREKET OLURDU.
ayrıca ie eklentisi hariç diğerlerinin açık kaynak kodlu olduğu söyleniyor. ben fazla anlamam ama bilen arkadaşlar inceleyip bizi de bilgilendirebilir.evet hocalar şimdi vakit projeye destek olma vakti. hepimiz işi gereği yada alanı gereği pc başında vakit geçiren insanlarız, 2 dkmızı ayırarak bu vakıflara güzel bi kaynak sağlamış oluruz.
-
kurdum deniyorum
-
Kurdum kullanıyorum
-
uğur dündar varsa ben yokum..
-
Eyvallah hocam süper bişey, para harcamadan ayda 2 ağaç dikebilmek ne muhteşem birşeydir.... Cidden sağol yardımı edebilmek üstelik oturduğun yerden ve hiç para harcamadan çok güzel bir düşünce....