Ekmek Parası İçin Çıktıkları Yolda Dondular....
-
Kayseri'de iş aramak için yaya olarak yola çıkan 2 arkadaştan biri donarak öldü, diğerinin ise ayak parmakları kesilecek. Develi ilçesinde günlük bulduğu geçici işlerde çalışan Süleyman Karakoç (30) bayramın ilk günü hayvan pazarında tanıştığı Mustafa Yılmaz (39) ile yeni bir iş umuduyla Kızılören beldesine gitmek için yaya olarak yola çıktı.
Bir süre kardaki izleri takip eden ikili, beldeye 8 kilometre uzaklıktaki Alihoca Yaylası'nda mahsur kaldı. Bu sırada ayakkabıları da parçalanan Yılmaz, yola daha fazla devam edemedi. Ayakkabılarını arkadaşına veren Karakoç ise yardım getirmek için çıplak ayakla beldeye hareket etti. Yolda donma tehlikesi geçiren Karakoç tedavi altına alınırken Jandarma yaylada Yılmaz'ın donmuş cesediyle karşılaştı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren Süleyman Karakoç, iş bulmak umuduyla yola çıktıklarını; ancak kar yağışı nedeniyle yolda kaldıklarını anlattı. Yürümekte zorluk çeken arkadaşına ayakkabılarını verdiğini belirten Karakoç şunları söyledi: "Kurban pazarında tanıştığım bir kişi Kızılören beldesinde iş bulabileceğimizi söyledi. Kışın çalışabileceğimiz bir iş bulmak için Kızılören beldesine gitmek istedik. Yolda ayakkabıları parçalanan Mustafa ayakları donunca daha fazla yürüyemedi. Ben ayakkabılarımı çıkarıp ayakları donmasın diye Mustafa'ya verdim. Daha sonra da çıplak ayakla Kızılören'e gelip yardım istedim. Yayla evine ulaştım. İlk olarak ateş yaktım ve üzerine yattım. Isındıktan sonra kazağımı ayaklarıma bağladım ve yola devam ettim. Bir süre yürüdükten sonra bir çiftçinin evine ulaştım ve kurtuldum. Hava karardığı için o gün arkadaşımı bulamadılar. Ertesi gün ise jandarma ekipleri Mustafa Yılmaz'ı donmuş halde bulmuş. Hem arkadaşımı hem de ayaklarımı kaybettiğim için çok üzgünüm."
Ayakları donmuş halde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Süleyman Karakoç'un ayak parmaklarının yapılacak ameliyatla bileğine yakın yerden kesileceği bildirildi. Jandarma ekipleri, köpek timleriyle birlikte yaptıkları aramada, Mustafa Yılmaz'ın cesedini Alihoca Yaylası'nda buldu.allah düşürmesin ...
-
Allah rahmet eylesin bu insanları bu duruma düşürenler utansın
-
god bunu yazdı:
-----------------------------
Allah rahmet eylesin bu insanları bu duruma düşürenler utansın
-----------------------------tam benlik yorum olmu$ açıkcası, ama bu insanları bu duruma dü$ürenler o kadar yüzsüz insanlar bu tür olayları zaman zaman inkar ediyorlar ve
bu duruma dü$mü$ insanları ''ananıda al git'' gibisinden tersliyorlar.Ekmek parasının değerini bilmeyenler i$te onlar..
-
develiden erciyesi aşıp kayseriye geçmek akıl karı degil hele bu zamanda allah rahmet eylesin ne diyelim!