Ekonomi Bölümü Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?
-
tanıdığı veya bu bölümde olan . okumuş olan .okuyor olan birisi varsa iş olanakları dahil genel olarak bilgi verebilir mi?
-
my4 bunu yazdı
tanıdığı veya bu bölümde olan . okumuş olan .okuyor olan birisi varsa iş olanakları dahil genel olarak bilgi verebilir mi?
iktisad
iktisad arapçadır economy ingilizce iktisad ın anlamına bak google translate de .
hipokondriyak tarafından 13/Ara/13 23:47 tarihinde düzenlenmiştir
iibf lerde ya ekonomi yazar yada iktisad yazar.
devlette genelde uzman alımlarından kpss a uzerınden gırersin bu sınavlara tus tan sonra en zor sınav kpss a sınavıdır. ösym nin düzenlediği iktisad okursan bir çok uzmanlık kadrosuna gırersın ama bır cok alımda iibf derken bazılarında dırekt olarak iktisad kamu yönetimi vs bölüm adları vardır ekonomi olarak geçmez bölüm adı .
özel de ise çevren varsa bir işe girebilirsin öyle aham şaham birşey bekleme teknik olmadığı için bölüm iş olayların sana bağlı kalıyor.
pskoloji oku daha rahat iş bulursun. -
Doğuş uniden mezun ekonomi finans bölümünü bitiren arkadaşlarım var daha okul bitmeden işe başladıklarını biliyorum deli gibi de para kazaniyor pislik herifler yaa ben okumadım ya ondan hep
-
iktisat* türkçesi, ekonomi ile aynı tabii.
hemen hemen her üniversitede olan ve artık fix bölümlerden biri yani.
İşletme,iktisat baydı gibi.
Pek tavsiye etmiyorum -
İktisat okuyorum, her üniversitede iibf fakültesi mevcut o yüzden çok fazla mezun veriyor. Kendini über geliştirmediysen ve şansın yaver gitmezse iş imkanının kötü olduğunu düşünüyorum.
-
Ekonomiyi bitirip birde yüksek lisans yaparsan müthiş kariyerin olur bankalarda üst düzey yönetici olursun hatta aklını kullanırsa CEO bile olabilirsin.
CAgAtAy tarafından 14/Ara/13 00:14 tarihinde düzenlenmiştir -
sadece bölümü okuyup geçeceksen tavsiye etmem. işletme gibi bi bölüm. işetmeden farkı ekonomiye uzmanlaşmış olması. işletmede her tattan birşeyler vardır. iyi çalışırsan iyi yerlere mutlaka gelirsin. fakat çoğu mezun standart işletme mezunu gibi oluyor.