folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ekonomi Bölümü Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

Ekonomi Bölümü Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

tanıdığı veya bu bölümde olan . okumuş olan .okuyor olan birisi varsa iş olanakları dahil genel olarak  bilgi verebilir mi?

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    my4 bunu yazdı

tanıdığı veya bu bölümde olan . okumuş olan .okuyor olan birisi varsa iş olanakları dahil genel olarak  bilgi verebilir mi?

iktisad

iktisad arapçadır economy ingilizce iktisad ın anlamına bak google translate de . 
    iibf lerde ya ekonomi yazar yada iktisad yazar. 

devlette genelde uzman alımlarından kpss a uzerınden gırersin bu sınavlara tus tan sonra en zor sınav kpss a sınavıdır. ösym nin düzenlediği iktisad okursan bir çok uzmanlık kadrosuna gırersın ama bır cok alımda iibf derken bazılarında dırekt olarak iktisad kamu yönetimi vs bölüm adları vardır ekonomi olarak geçmez bölüm adı . 

özel de ise çevren varsa bir işe girebilirsin öyle aham şaham birşey bekleme teknik olmadığı için bölüm iş olayların sana bağlı kalıyor. 
    pskoloji oku daha rahat iş bulursun. 

hipokondriyak tarafından 13/Ara/13 23:47 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

Doğuş uniden mezun ekonomi finans bölümünü bitiren arkadaşlarım var daha okul bitmeden işe başladıklarını biliyorum deli gibi de para kazaniyor pislik herifler yaa ben okumadım ya ondan hep

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

iktisat* türkçesi, ekonomi ile aynı tabii.
    hemen hemen her üniversitede olan ve artık fix bölümlerden biri yani.
    İşletme,iktisat baydı gibi.
    Pek tavsiye etmiyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

İktisat okuyorum, her üniversitede iibf fakültesi mevcut o yüzden çok fazla mezun veriyor. Kendini über geliştirmediysen ve şansın yaver gitmezse iş imkanının kötü olduğunu düşünüyorum.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Ekonomiyi bitirip birde yüksek lisans yaparsan müthiş kariyerin olur bankalarda üst düzey yönetici olursun hatta aklını kullanırsa CEO bile olabilirsin.

CAgAtAy tarafından 14/Ara/13 00:14 tarihinde düzenlenmiştir

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sadece bölümü okuyup geçeceksen tavsiye etmem. işletme gibi bi bölüm. işetmeden farkı ekonomiye uzmanlaşmış olması. işletmede her tattan birşeyler vardır. iyi çalışırsan iyi yerlere mutlaka gelirsin. fakat çoğu mezun standart işletme mezunu gibi oluyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 706 Toplam Mesaj: 7